Rendőrségi

2011.09.22. 12:59

Meghiúsult átverés - Nem hagyta magát az idős asszony

Pápa - Egy 88 éves asszonyhoz egy magát antennaszerelőnek kiadó férfi csöngetett be. Az alkalmazott legenda hihető volt, mert a megszólított korábban hibabejelentést tett a szolgáltatójánál.

Napló Online

Az ismeretlen azonban nem a javítással kezdte helyszíni ténykedését, hanem közölte a szokásos „örömhírt”, miszerint túlfizetése van az ügyfélnek, de ezt csak akkor térítik vissza neki, ha előbb a hibaelhárítás költségét rendezi. Ekkorra már kiérkezett egy újabb "szerelő" is. Ezután közös erővel próbálták a nyugdíjast újabb és újabb bankjegyek átadására rávenni, arra hivatkozván, hogy az addig mutatottak  - sorszámuk alapján -  hamisak. Az idős nő ezt egy idő után megelégelte, kijelentette, az „antennaszerelők" semmit sem kapnak, és határozottan kitessékelte őket otthonából.

A helyzet időben történő felismerésének eredményeként nem nyílt lehetőségük a látogatóknak a lopásra.

A történtek újra bebizonyították, hogy a témával kapcsolatos információk megosztása és a rendőrség ajánlásainak megfogadása még a legkiszolgáltatottabbakat is megóvhatja a sértetté válástól.

Az idős, elsősorban egyedül élő személyek megkárosítására szakosodott bűnözők számos esetben okoznak többszázezer forintos kárt és komoly lelki traumát a nyugdíjas korosztály tagjainak. Az utóbbi időben megyénkben egyre több olyan bejelentés érkezik a Rendőrségre, amelyből arról értesülünk, a kiszemelt áldozatnak trükkös tolvajokat vagy házaló csalókat sikerült megfutamítania.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!