Rendőrségi

2012.03.29. 08:44

''Ez egy fegyveres rablás, a pénzt a szatyorba!''

Tótvázsony - Több mint négy évvel ezelőtt elkövetett fegyveres bankrablás feltételezett tettesének tárgyalása folytatódott a Veszprémi Törvényszéken.

Mátételki András

A vád szerint a 37 éves, büntetett előéletű Sz. György 2004 óta bérelt helyet vitorlásának a füredi hajógyári kikötőben. Szezononként többször leruccant Miskolcról, hogy hódoljon szenvedélyének. A vádirat szerint 2007 nyarán elhatározta, hogy erőszakkal szerez magának pénzt.

Június 4-én Nissan Navarra gépjárműve mögé ponyvával fedett utánfutót kapcsolt, amelyben egy kék színű krosszmotort rejtett el. Délelőtt Tótvázsonytól jó három kilométerre leparkolt a pécselyi erdőben, majd onnan berobogott a községben található Kinizsi Bank fiókjáig. Bukósisakkal a fején  belépett a helyiségbe, az ott tartózkodó házaspárt félrelökte, majd 7,65-ös Browning pisztolyát a fiókvezetőre fogva rákiabált: "Fegyveres rablás, minden pénzt ide a szatyorba!"

A nyomaték kedvéért hozzátette: "Rakj bele mindent!" Ekkor lépett be a pénzintézetbe egy 55 éves férfi, aki felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba az egészet, s hogy ne viccelődjön. A két férfi ezután dulakodni kezdett. A lélekjelenlétét mindvégig megőrző helybeli ügyfél elkapta a rabló pisztolyt szorongató kezét, s a mennyezet felé fordította. A fegyver elsült, de senki nem sérült meg. A bátor rokkantnyugdíjas férfi a következő pillanatban leverte a tettes fejéről a bukósisakot, aki ekkor - kezét az arca elé kapva - elmenekült. A bank széfjében ott maradt 5,2 millió forint.
 
A vallomásokból kiderült, senki nem ismerte fel a támadóban Sz. Györgyöt, egyikük is csak a hangja alapján feltételezte az azonosságot. A Veszprémi Törvényszék nyárra napolta el a tárgyalást azzal, hogy majd ekkor hallgatják meg az informatikus szakértőt, aki elemezni fogja a bank kameráinak felvételét, ami akár perdöntő is lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!