Rendőrségi

2012.04.02. 17:31

Három halálos áldozat, két év fogház

Veszprém - Egy személygépkocsi vezető figyelmetlensége miatt hárman életüket vesztették tavalyelőtt a 71-es úton.

Mátételki András

A tragédia július 22-én történt 16 óra után pár perccel, amikor Badacsonytördemicen úgy hajtott be megállás nélkül a szigligeti elágazóba S. Gergely édesanyja Opel Corsájával, hogy nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező Ford Mondeonak. A Keszthely felől közlekedő, a megengedett sebességet betartó Ford belecsapódott az Opelbe, amely az árokba borulva állt meg. A Corsában utazók közül ketten a helyszínen, egy hölgy a kórházba szállítást követően hunyt el. Egy fiatalkorú lány, valamint a 24 éves gépkocsivezető nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


 
A pilisi S. Gergely az eljárás alatt, így a bíróság előtt is, elismerte felelősségét, bár nem tudott visszaemlékezni a balesetre. A Veszprémi Törvényszék, Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna vezette büntető tanács több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt jogerősen két év négy hónap fogházbüntetésre ítélte a fiatalembert, akit öt évre eltiltottak a járművezetéstől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!