Rendőrségi

2012.06.10. 11:55

Uzsorával gyanúsítottak előzetesben

Uzsora bűncselekménnyel gyanúsított négy személyt helyeztek előzetes letartóztatásba vasárnap az ügyészség indítványára a Szolnoki Városi Bíróságon - közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

MTI

Tájékoztatása szerint az érintettek ellen bűnszövetkezetben és üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény bűntette miatt folyik nyomozás.
 Az előzetes letartóztatás egyik oka, hogy megalapozottan feltételezhető, hogy az uzsorázással gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a hatóság elől bizonyítékokat tüntetnének el, illetve tanúkat félemlítenének meg, nehezítve ezzel a hatóság bizonyítási eljárását - mondta Sándor Géza. Hozzátette: a huzamosabb elkövetési időre tekintettel fennáll annak gyanúja is, hogy szabadlábon újabb, hasonló jellegű bűncselekményeket követnének el.
Az MTI információi szerint a letartóztatottak a Kunmadarason ismert T. család tagjai, akik ellen már hónapok óta érkeztek  bejelentések uzsorázás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!