Rendőrségi

2012.07.10. 16:38

Lányfuttatás, zsarolás - Több év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték a bandát

Veszprém - Örömlányokat zsarolt egy Fejér megyében élő társaság. Nem jogerősen több év börtönbüntetésre ítélték őket, egyúttal a bíróság jelentős vagyonelkobzást rendelt el.

Mátételki András

A Bodajkon élő K. Andrea (21) osztálytársnőjének, egy füredi lánynak felajánlotta, hogy prostitúcióval könnyen pénzhez juthatna. Miután ezt a középiskolás elfogadta, a segítő testvérével, K. Lillával (22) együtt interneten és telefonon férfiakat szervezett neki: 2010 február és június között 30 együttlétet hoztak össze. Az év márciusában egy másik lányról - tudta nélkül - erotikus fényképeket tettek fel az internetre, az illető utóbb beleegyezett, hogy férfiaknak pénzért örömet szerezzen. Egy harmadik lányt is sikerült befűzniük. Rövid időn belül a lányok már osztrák bordélyházakban találták magukat. Volt, akitől egy idő után összesen háromezer eurót követeltek, mondván ennyi jár nekik a közvetítésért. Amennyiben nem fizet, kilátásba helyezték, hogy kiirtják a családját, elásatják őket, illetve a lány húgát prostitúcióra kényszerítik, hogy ledogozza nővére tartozását. Azzal is zsarolták, hogy ruhátlan fényképeit felteszik az internetre (ezt később meg is tették), ugyanakkor ezekkel a képekkel elárasztják Balatonfüredet.
Mástól nem valós tartozás fejében 450 eurót akartak behajtani, végül édesanyját vették rá az összeg kifizetésére, azzal, hogy kilátásba helyezték, az erotikus képeket kiplakátolják az iskolában és környékén.


 A kerítésből és kitartottságból élő banda egyes tagjai, az ugyancsak bodajki K. Rita (42) és élettársa, a móri I. András (29) más lányokat külföldre vittek. A Graztól 20 kilométerre fekvő bordélyházban tavalyelőtt január közepétől március végig az egyik lány ötezer eurót keresett, de azt elvették tőle. Volt, aki két hónap alatt 2,5 millió forintot adott le keresetéből az őt szemmel tartó kitartottaknak. Ezek az összegek sem voltak elegek a vádlottaknak, mert volt, hogy 500 ezer forintról erőszakkal írattak alá hamis tartalmú kölcsönadási szerződést.
Egy Bécsből vonattal hazaérkező pápai lányt a győri vasútállomás peronján fogadtak, s 950 eurót követeltek tőle. Megmondták, ha nem adja nekik át a summát, a sínek közé lökik.

 A Veszprémi Városi Bíróság, dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit tanácsa egyebek között zsarolás, folytatólagosan elkövetett kerítés, kitartottság bűntette miatt K. Lillát három és fél év, K. Andreát másfél év, K. Ritát két év 9 hónap, I. Andrást két év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A segítőtársak pár hónapos szabadságvesztést kaptak. K. Lillánál 949 ezer forint, K. Ritánál és I. Andrásnál 1,8-1,8 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a bíróság. Ugyanakkor valamennyi vádlott osztozott az 1,7 millió forintos bűnügyi költségen.
 Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!