Rendőrségi

2012.10.23. 15:45

Október 23. - Orrát törték egy újságírónak

Megütötték az index.hu munkatársát Budapesten, a tudósító feljelentést tett, orvoshoz ment, aki megállapította, hogy eltört az újságíró orrcsontja - tájékoztatta az index.hu szerkesztősége kedd este az MTI-t.

MTI

Mint írták, tudósítóik a Jégbüfénél gyülekező, a Milla-rendezvényre érkező ellentüntetők közül filmezték az eseményeket, amikor a rendőri sorfaltól néhány méterre többen rájuk támadtak.
   
"A zsidózás és takarodjatok innen felkiáltások mellett előbb lökdösték őket, majd a tömegből valaki ököllel egyik munkatársunk arcába ütött" - közölte a szerkesztőség.



Előállítottak egy férfit a Jobbik fővárosi rendezvényén

Garázdaság miatt előállítottak egy férfit a Jobbik központi rendezvényén Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd délután a rendőrség honlapján.


A tájékoztatás szerint a férfi antiszemita bekiabálásokkal zavarta meg az eseményt. Az érintett az igazoltatás után, a felszólítás ellenére folytatta a szabálysértést, ezért a rendőrök garázdaság miatt állították elő.
   
A Belügyminisztérium korábban azt közölte: fegyelmezetten zajlanak az október 23-i rendezvények, vonulások Budapesten, csak egy helyen történt rendbontás, a rendőrség megfelelő erőkkel biztosítja a helyszíneket. A közlemény szerint a Ferenciek terén, a Jégbüfé előtt "szélsőjobboldali ellentüntetők verbálisan inzultálták az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) tüntetésére érkezőket". A tárca tudatta: a rendőrség dupla sorfallal állította helyre a rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!