Rendőrségi

2013.04.22. 10:55

Elítélték a drogdíler házaspárt

Kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt a Győr környékén lakó házaspárt nem jogerősen összesen több mint 12 év fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék.

Mátételki András

A 41 éves B. Károly és 27 éves felesége, L. Veronika rendszeresen fogyasztott drogot baráti társaságban. A por vagy tabletta formájú kábítószerből jutott másoknak is. Az elsőrendű vádlott, B. Károly ismeretlen személytől szerezte be 2010-ben az amfetamin, metamfetamin és ketamin tartalmú kábítószerféleségeket por formájában, amelyeket dugattyús, leforrasztott végű fecskendőben tároltak. Vásárlóikat arra kérték, hogy kocsival kövessék őket erdők, mellékutak szélére, ahol már előre eldugták a "csomagot". Megmutatták nekik a rejtekhelyet, s már fordultak is vissza, nehogy átadáskor elkapják őket.

L. Veronika 2010. augusztus 11-én mégis lebukott, amikor egyedül ment az egyik rejtekhelyre. Állati maradványokat tartalmazó zsák alól kivett két reklámszatyrot, amelyekben 66 porral teli fecskendő volt. A rendőrök ekkor lekapcsolták az asszonyt, akinek a lakásán lefoglaltak egy digitális mérleget. A nőt hetekkel később szabadlábra helyezték, ám rövidesen ismét bilincs kattant a csuklóján. Ez alkalommal, 2010. október elsején, a 38 éves, oroszlányi V. Zoltán közvetített egy vásárló között. Ő vette át azt a 150 ezer forintot, amit később átadott a házaspárnak, majd kocsijával a helyszínre vitte a vevőt. Noha magukhoz vették a porral teli három fecskendőt, percekkel később már rendőrök állták az útjukat. A Pápa felé autózó házaspárt is feltartóztatták útközben, a férfinél 530 ezer forint készpénz volt.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Szakács Katalin vezette tanács bűnösnek mondta ki B. Károlyt és feleségét kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt, amiért a többszörösen visszaeső férfit hét év tíz hónap, L. Veronikát öt év fegyházra ítélte. (Az asszony büntetésének a felét öt évre felfüggesztette a bíróság.) A kábítószer átadását elkövető V. Zoltán büntetése három év börtön. Négyen, akik kisebb súllyal vettek részt a bűncselekményben, felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A szabadságvesztésre ítélt vádlottak védői enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!