Rendőrségi

2013.04.05. 10:07

Évek megtakarításait órák alatt elszórták a trükkös tolvajok

A pápai nyomozók alig negyvennyolc óra alatt elfogták azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy március 25-én egy egyedül élő rokkantnyugdíjas pápai férfitől több százezer forintot lopott el, amit két nap alatt elköltött társaival.

Halmos György

Az ügyben egy 32 éves nőt gyanúsítottak meg, akit - a nyomozás eddigi adatai szerint - egy 43 éves férfi és annak 33 éves élettársa segített. A becsapott rokkantnyugdíjas férfi évtizedek óta gyűjtötte pénzét, amit a három személy két nap alatt elszórt, szállodában laktak, étteremben étkeztek, szórakozni jártak, ruhákat vásároltak.

A trükkös tolvaj március 25-én a reggeli órákban az egyik biztosítótársaság munkatárásának kiadva magát felhívta a későbbi sértettet azzal, hogy hamarosan felkeresi a cég dolgozója. Kis idő múlva megérkezett a nő és a biztosító alkalmazottjaként mutatkozott be. Az egyedül élő rokkant nyugdíjas férfi beengedte a nőt, aki közölte vele: 380 ezer forint kártérítésre jogosult, azonban ehhez azonnal be kell fizetnie 72 ezer forintot. Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy a biztosító „elviszi” a házát - nyomatékosította. A férfi a szekrényből elővette tárcáját és kiszámolta a kért összeget, amit át is adott az elkövetőnek. Időközben ismét csengettek, ezért a házigazda kiment az utcai kapuhoz, ám ott nem talált senkit. Visszatérve a lakásba a nő már menni készült, így kikísérte őt. A távozása után vette észre, hogy a szekrénybe visszatett tárcájából eltűnt az összes pénze.

A büntetőeljárás során arra is fény derült, hogy a gyanúsított nő számlájára több, ez idáig felderítetlen lopás, valamint egy rablás írható. Leendő áldozatait minden alkalommal tudatosan választotta ki, ügyelve arra, hogy nála gyengébbek legyenek, betegek, vagy fogyatékkal élők. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottnak volt olyan áldozata, akit több alkalommal is megkárosított. A trükkös lopásokon túlmenően több vagyon elleni bűncselekmény, illetve közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt folytatnak eljárást az előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!