Rendőrségi

2013.04.04. 08:49

Tévedésből gyújtotta fel az autót

Lángokba borult egy személyautó március 20-án a késő esti órákban Várpalota belterületén. A szándékos gyújtogatót a rendőrök elfogták. Kiderült, tévedésből más autót rongált meg, mint amit akart - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szemle során kiderült, hogy a gyúlékony anyagot a gépkocsiba dobta be az ismeretlen elkövető, ennek következtében kapott lángra a jármű. A helyszín átvizsgálása során a rendőrök egy füstölgő kabátra bukkantak, benne személyes iratokkal.

A nyomozók nagy erőkkel megkezdték a személy felkutatását, illetve további adatok beszerzését arra vonatkozóan, hogy az iratok gazdájának köze lehet-e a bűncselekmény elkövetéséhez.

Végül a rendőrök március 22-én Várpalota belterületén fogták el azt a személyt, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, ahol rongálás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

S. József 38 éves várpalotai lakos beismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét egy korábbi, vélt sérelemmel indokolta, melyet így akart megbosszulni.

Az elkövető azonban nem számolt azzal, hogy a kérdéses járművön kívül több hasonló autó is van Várpalotán, így március 20-án egy másik kocsi ablakát törte be, amelyen bedobta a benzint tartalmazó flakont és meggyújtotta. Cselekménye közben azonban kabátja is lángra kapott, melyet nem tudott eloltani, ezért azt a helyszín közelében ledobta magáról - tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A bűncselekménnyel a sértettnek közel 1 000 000 Ft kára keletkezett.

Ezek is érdekelhetik