Rendőrségi

2014.04.26. 07:12

Fiatalkorú a betörők között

A megyei Tevékenység-irányítási Központ utasítására érkezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányság két járőre egy balatonalmádi címre, ahol három betörésen tetten ért férfit tartottak vissza egy nyaralónál.

A rendelkezésre álló adatok szerint a tulajdonos és két barátja horgászni voltak szerdán 17 óra után, amikor a Balaton felől észlelték, hogy az ingatlan udvarán ismeretlen személyek mozognak. Visszaérkezve tapasztalták, hogy az udvaron álló horgászház ablakát felfeszítették és horgászfelszereléseket készítettek ki az épület elé. Értesítették a rendőrséget, és az ingatlan területén tartózkodó három idegent a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A kihallgatások során derült ki, hogy hármójuk közül ketten már korábban is jártak a horgászháznál. Akkor ők feszítették fel a tároló ablakát és eltulajdonítottak egy benzines fűkaszát és egy akkumulátoros csavarhúzó készletet. Ezek a tárgyak a későbbi házkutatás során előkerültek.

Később a két felnőtt korú találkozott a fiatalkorú ismerősükkel és együtt visszamentek, hogy a horgászbotokat is elvigyék.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tetten ért J. A. 24 éves, G. E. 24 éves és fiatalkorú társuk ellen lopás kísérlet bűntett elkövetésének alapos gyanúja, míg a két felnőtt ellen még lopás kísérlet vétségének elkövetése miatt is indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!