Rendőrségi

2014.04.04. 07:50

Fogjuk el a betörőket! - Bűnmegelőzés Veszprémben

Egyedülálló kezdeményezéssel alakult meg a Haszkovó 18. számú lakásszövetkezetnél a lakók körében egy úgynevezett lakossági bűnmegelőzési csoport. A szövetkezethez 360 lakás, illetve 1200 lakó tartozik, aminek egyelőre csaknem a fele, négy lépcsőház csatlakozott az ötlethez.

Kovács Erika

A Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) kezdeményezte, hogy a lakók segítségét is kérjék a bűnmegelőzéshez, az elfogásokhoz. Rossz szándékú emberek gyakran a lakótelepeken követnek el bűncselekményeket, ahol a lakásokba különösen trükkös módszerrel jutnak be elsősorban az idős emberekhez. Illetéktelenek kihasználják azt, amíg valaki kórházban van, illetve hosszabb ideig távol tartózkodik. Ezen a lakótelepen a felújítási munkálatok miatt az épületeket nemsokára körbeállványozzák, ami újabb lehetőséget adhat illetékteleneknek a lakásokba történő bejutásra, ezekre is nagyon figyelni kell majd. Sokat tehetnek a lakók azzal, hogy figyelik az idegeneket, a gyanús, szokatlan eseményeket.

A bűncselekmények megelőzése érdekében találkoztak egymással a lakásszövetkezeti irodában a lakók a rendőrség-, valamint a polgárőrség képviselői.

(Fotó: Kovács Erika)

Gaál Csaba őrnagy, a VRK bűnmegelőzési előadója beszélt az úgynevezett „SZEM” azaz Szomszédok egymásért nevű ötletről, amit nagy tetszéssel fogadtak az emberek. Miklósi György főhadnagy, a körzeti megbízottak parancsnoka javasolta, hogy a minap a közelben átadott új körzeti megbízotti irodán jelezzék, ha valami gyanúsat észlelnek, vagy hívják őket a 107-es, vagy a 112-es telefonszámon.

Bácskayné Juhász Erzsébet szövetkezei elnök kiemelte: ők az elmúlt télen a körzeti megbízottnak kulcsot adtak a lépcsőházakhoz, akik esténként átnézték az épületeket a lakók nagy megelégedésére, akik elmondták, hogy ezzel jelentősen kevesebb jogsértő eset történt náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!