Rendőrségi

2014.05.29. 12:52

Másfél milliót vittek el az álrendőrök Veszprémben

Őrizetbe vették azt a két férfit, akik rendőröknek adták ki magukat, és egy veszprémi sértettől másfél millió forintot vittek el - derült ki a rendőrségi sajtótájékoztatón csütörtökön, ahol bemutatták a bűnjeleket is, többek között airsoft pisztolyt, az elkövetők által elégetett álrendőri ruhákat.

Kovács Erika

Pálmann Lászó a veszprémi rendőrkapitány helyettes vezetője, Hebling Ernő, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és Nagy Dávid, a balatonalmádi rendőrkapitányság képviseletében a közös munkáról elmondta: 2014 április 23-án este ismeretlenek egy veszprémi lakótelepi lakásba csengettek, és rendőrnek adták ki magukat. Ruházatuk, felszereltségük, igazolványuk rendőrségi viseletre hasonlított. Azt mondták, prostitúció miatt nyomoznak, emiatt házkutatást végeznek. Közölték azt is, hogy tudomásuk szerint a lakásban nagy összegű készpénz van, amit lefoglalnak. Az álrendőrök több mint másfél millió forinttal távoztak.

Az egyik gyanúsítottat május 25-én Balatonfűzfőn bántalmazták. A balatonalmádi körzeti megbízottaknak zavaros történetet adott elő, ami a rendőröknek gyanús lett. Hamarosan kiderült a veszprémi bűncselekmény, amit a lakótelepen elkövettek. A házkutatáson olyan eszközöket foglaltak le a rendőrök, amit a bűncselekménynél használtak.

(Fotó: rendőrség)

Az ügyben összesen négy személyt gyanúsítanak, hármat zsarolás bűntett gyanújával: két fűzfői, és egy veszprémi férfit. Egy balatonfüredi nőt pedig bűnsegédlettel. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

(Fotó: Kovács Erika)

Pálmann László a Naplónak elmondta: nem jellemzőek megyénkben, hogy az elkövetők álrendőrnek adják ki magukat. Az embereknak azt javasolta, az egyenruhásokról, az általuk előadott történetről úgy győződjenek meg, hogy felhívják a rendőrséget, ha kétségük van. Szabályos házkutatásnál mindig készül jegyzőkönyv, amiből egy példányt kérjenek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!