Rendőrségi

2014.05.13. 14:36

Terminálos csalás

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a napokban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 48 éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2013. november végén egy cég képviseletében eljárva kártyaelfogadói szerződést kötött egy pénzintézet Veszprém megyében található fiókjával és külföldön is használható POS terminált igényelt. A kártyás fizetésre alkalmas terminál használatával összesen több mint tízmillió forinttal károsították meg a pénzintézetet. A külföldön végrehajtott hamis tranzakciókból származó pénz a cég bankszámlájára érkezett, ahonnan rövid időn belül tovább utalták a különböző összegeket és készpénzben felvették. Az orosz állampolgárságú férfi előzetes letartóztatásáról 2014. május 8-án döntött a Veszprémi Járási Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!