Rendőrségi

2014.08.07. 11:41

Lakásotthonból elszökött fiatal tört be több ingatlanba

Sümeg - Betörés során eltulajdonított tárgyakat adtak vissza a tulajdonosaiknak a sümegi rendőrőrs munkatársai szerdán a rendőrségen.

Tisler Anna

A pápai lakásotthonból szökés miatt körözött 13 éves fiút, valamint 17 éves nagybátyját a sümegi rendőrök rövid idő alatt előállították, valamint a házkutatás során az ingatlanokból eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták. Azokat, amelyeket az elkövetők már eladtak, a vásárlótól foglalták le. A tettesek ajtóbefeszítéssel jutottak be a két ingatlanba július 20-a és  augusztus elseje közötti időben, azonban a feljelentés megtételét követően a szentimrefalvai ingatlanra az elkövetők még egy alkalommal is bementek augusztus harmadikára virradóra.

Mint az átadáskor Marton Zsolt százados, őrsparancsnok helyettes elmondta, a gyermek és a fiatal korú elkövető már korábban is a rendőrség látókörébe került. A sértettek egyike a Veszprémben élő Bázsa házaspár, akik 12 éve vásárolták a szentimrefalvai ingatlant, amelybe a fiatalok két alkalommal is betörtek. Bázsa Éva kérdésünkre elmondta, szomszédjuk hívta fel őket, hogy a melléképület ajtaja nyitva van, a lakatot leverték. A tulajdonosok leutaztak, körülnéztek, majd kiderült, nagyobb a baj. Az egyik ablakot is befeszítették a tettesek, akik élelmiszert, szerszámokat, kerékpárokat tulajdonítottak el, valamint a fürdőszobából minden leszerelhetőt elvittek.

A Bázsa házaspár visszakapta a kerékpárokat is, amelyeket az elkövetők már értékesítettek (Fotó: Tisler Anna)

- A rongálással okozott kár nagyobb, mint az eltulajdonított tárgyak értéke – tette hozzá Bázsa Attila. – A rendőrségi eljárás miatt többször le kellett utaznunk, a benzinköltség szintén nem elhanyagolható kiadás.

A másik sértett, Kiss Zsuzsanna, akinek veszprémgalsai ingatlanából fűnyírót tulajdonítottak el, szintén Veszprémben él. Az ingatlant örökölte, édesanyja és ő is ott nőtt fel, érzelmileg kötődik gyermekkori otthonához. Kérdésünkre elmondta, az anyagi kár, valamint az esettel kapcsolatos utazási költség sem kevés, mégis a legkomolyabbnak a lelkében okozott kárt tartja.

- Nagyon megvisel, hogy valaki rossz szándékkal behatol abba a házba, amelyhez engem számos emlék köt – mondta Kiss Zsuzsanna.

A sértettek köszönetet mondtak Böröczky Stella főhadnagynak, Molnár Zoltán főtörzszászlósnak és az őrs minden munkatársának a gyors és hatékony munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!