Rendőrségi

2014.11.30. 10:23

Orgazdaság miatt ítélték el

Ajka - Nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt két évre felfüggesztett 10 hónapi börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a MÁV-tól lopott vasat akarta értékesíteni.

Mátételki András

A döntés szerint még 2010 tavaszán Sümegen, az úgynevezett Mészmű használaton kívüli iparvágányból ismeretlen tettesek elloptak többek között 138 méter hosszú sínt, két váltót, 720 H-csavart és egy 482 ezer forintot érő kitérőt. Az eltulajdonított fémek értéke meghaladta az 1,3 millió forintot. A fent említett tárgyakat, valamint a feldarabolt síneket a 33 éves N. Szabolcs, akit már kétszer elítéltek csalásért, az év nyarán elvitte az egyik ajkai fémhulladék-átvevő telepre. A fuvarosát megkérte, hogy a számlát egy mohácsi férfi nevére állítsa ki. A sümegi vádlott hamis papírokkal akarta igazolni a fémek eredetét, de lebukott. A bíróság kötelezte a férfit a kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!