Rendőrségi

2014.11.14. 14:43

Quadot lopott munkabér ellenében

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két 20 év körüli férfival szemben, akik 2014 júniusában az egyik Balaton-parti településről quadot loptak, amit Balatonfüred külterületére vitték, szétszerelték - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint az egyik elkövető az ügy sértettjének az alkalmazásában állt, aki néhány hónap után elbocsátotta. A fiatal férfi sérelmezte, hogy volt főnöke nem fizette ki, ezért elhatározta, hogy a sértett által üzemeltetett quad pályáról az egyik motort eltulajdonítja. Tervébe bevonta ismerősét, és 2014. június 26-án, éjszaka terepjáróval a quad pályához mentek, ahonnan egy közel 150.000 forint értékű gépet vittek el. A vádlottak a quadot szétszedték, alvázszámát az egyik elkövető kiköszörülte, akinek emiatt egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettéért is felelnie kell. A nyomozó hatóság a szétszerelt quadot lefoglalta és a sértettnek visszaadta, így az okozott kár részben megtérült.

Címkék#quad#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!