Rendőrségi

2015.02.20. 09:49

Lezárt ügy: notórius devecseri gyújtogató

Több alkalommal is megpróbált felgyújtani egy sümegi közintézményt 2014. augusztusban az a 38 éves devecseri férfi, akinek az ügyében folytatott nyomozást a napokban fejezte be a Sümegi Rendőrőrs Nyomozó Csoportja.

 

Fotók: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Németh Zsolt rendőr törzsőrmester körzeti megbízott és járőrtársa 2014. augusztus 16-án 19 óra körül érkeztek egy sümegi közintézményhez, mert onnan gyújtogatásról tettek bejelentés. A tüzet észlelő karbantartó tájékoztatása szerint egy tároló gyulladt ki, majd a lángok átterjedtek a bútorraktárra. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, így senki nem sérült meg. Az ügyben folytatott adatgyűjtés során a bűncselekmény elkövetésének gyanúja egy 38 éves devecseri férfira terelődött. M. F. gyanúsítottként történő kihallgatásakor beismerte tettét, elmondása alapján már 5 alkalommal gyújtotta meg a szemeteskukákat az intézmény területén.

A férfi ellen közveszély okozása bűntettének és rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult, mely a napokban fejeződött be. A Tapolcai Rendőrkapitányság Sümegi Rendőrőrsének Nyomozó Csoportja az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adta át a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!