Rendőrségi

2015.02.16. 13:32

Orvhalászt fogott a körzeti megbízott Balatonszepezden

Illegális horgászatot akadályozott meg egy rendőri intézkedés 2015. február 15-én 12 óra 45 perckor Balatonszepezden.

Dávid Lajos rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott kapott értesítést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatásos halászati őrétől, miszerint Balatonszepezden egy orvhalászó személyt ért tetten. Az egyenruhás azonnal a bejelentés helyszínére sietett, ahol igazoltatta az 54 éves F. Sándort, aki elismerte az orvhalászat tényét. Kiderült, hogy nevezett nem rendelkezik horgász engedéllyel, továbbá, hogy egy saját gyártmányú, 50 méter hosszúságú hálót két nappal ezelőtt kihelyezett a Balaton vizére. A kérdéses hálót a halőr ellenőrzése előtt nem sokkal húzta ki a tóból.

Fotó: rendőrség

F. Sándort a helyszínen a körzeti megbízott elfogta, majd a cselekmény elkövetéséhez használt, házilag készített hálóval és az abban lévő közel 11 kg zsákmánnyal együtt a cselekmény kapcsán hatáskörrel rendelkező Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthely Rendőrőrs kiérkező képviselőjének átadta a további intézkedések és az eset miatt szükséges nyomozati cselekmény lefolytatása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!