Rendőrségi

2015.09.07. 14:15

Áthajtottak menekülés közben egy nő lábán - egy kisfiú is a trükkös tolvajok után rohant

Várpalota - Áthajtottak a trükkös tolvajok egy idős asszony lábán, aki a tolvajok után futott. Úgy tudjuk tőle ellopták pénzét, miközben nyugdíjszelvényét kereste, amit kértek tőle az idegenek- tudtuk meg egy minapi esetről. A helyszínen a történtek ellenére nekünk is szó nélkül kinyitották otthonaik ajtaját a lakók. Azt is elmondták, félnek, ezért nevét és arcát a megkérdezettek zöme nem vállalta.

Kovács Erika

Telefonosnak, önkormányzati tisztségviselőnek, kés-, meg olló élezőnek, nyomásmérőnek, illetve festőnek adták ki magukat azok a férfiak - akik egy belváros közeli utcában több lépcsőházban is idősekhez csengettek be szeptember 3-án - derült ki a helyszínen. A lakásokat járva azt is megtudtuk, hogy állítólag előre megjelölhették azoknak az ajtaját, ahol idős emberek laknak. Arról mi is meggyőződtünk, hogy fiatalokhoz nem kipogtattak. - Ki kellene magánál festetni! - mondták és már jöttek is befelé a lakásomba, miután kinyitottam nekik az ajtót - mondta Paulusz Lászlóné, majd így folytatta, mondtam nekik, szó sem lehet róla, és már tessékeltem is őket kifelé.

Paulusz Lászlóné

Az idős nő szerint azt, hogy olyan gyorsan elmentek, valószínűleg annak köszönheti, hogy a szomszédban ugatni kezdett a kutya, egy másik lakásból pedig kinéztek a hangoskodásra. Kiderült a helyszínen az is, hogy a többi lakásba más-más ürüggyel próbáltak bejutni, aztán egy asszonynál azt mondták, telefonos cégtől érkeztek, és kérték a nyugdíjszelvényét, közben mosdóba is bekéretőztek. Az asszony hitt nekik, és amíg kereste a szelvényt, ellopták pénzét egy dobozból. A szomszédok elmondták, az asszony, miután látta, hogy meglopták, nagyon talpraesetten és bátran viselkedett, mert utánuk futott, autójuk elé állt, és állítólag nagy szerencséje volt, hogy nem történt nagy baj, mert még ekkor sem lassítottak le az idegenek, és az asszony lábán át is hajtottak. Mindeközben egy kisfiú is utánuk eredt, egy szomszédja pedig felírta az autó rendszámát.

Pataki Szabolcs alezredes, nyomozó a várpalotai rendőrség képviseletében elmondta, még aznap elfogták az egyik feltételezett elkövetőt egy Budapest környéki településen. Lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomoznak ellene. A másik férfi ellen körözést adtak ki.

A Napló információja szerint a két férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt.

Ebben az utcában járták végig a lakásokat a trükkös tolvajok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!