Rendőrségi

2015.10.14. 13:35

Elveszett kisfiún segítettek a rendőrök

Ajka - A járőrök szerint hősiesen viselkedett az a kisfiú, aki a helyi bevásárlóközpont szombati forgatagában szem elől vesztette a családját. A vevőszolgálat és a járőrök segítségével megtalálták a gyermek édesanyját.

Penk Tímea

Az áruház vevőszolgálati pultosa, Dernóczi Ágota találkozott először a kisfiúval.

- Idejött a gyermek a pulthoz és közölte, hogy nem találja az édesanyját. Többször bemondtuk a nevét, és amikor megérkeztek a rendőrök, őket is tájékoztattuk a történtekről.

Jaksics Tamás rendőr törzszászlós, körzeti megbízott és Ipsits Melitta rendőr törzsőrmester, járőrvezető látott el járőrszolgálatot a bevásárolóközpontok környékén, amikor az egyik üzletből jelezte a vevőszolgálat a történteket.

Ipsits Melitta és Jaksics Tamás

- Sok vásárló volt az áruházban, könnyen eltévedhetett volna a kisfiú, aki nagyon ügyesen viselkedett. Nem bóklászott el, hanem a vevőszolgálaton segítséget kért. Elmondta a nevét, a lakcímét, az édesanyja nevét, sőt, még az édesanyja külsejét is le tudta írni - számolt be Jaksics Tamás. A járőrök a rendőrségi ügyeleten keresztül kutatták fel szülők elérhetőségét. Ezalatt a gyermek elmesélte, hogy megbeszélte az édesanyjával, hogy míg ő a játékokat nézegeti, az anyukája a közelben vásárol. Amikor a fiú szem elől tévesztette az anyját, elkezdte keresni, és amikor nem találta, a vevőszolgálatra ment.

- A gyermek nem sírt, higgadt volt, miközben felvettük az adatait, segítette a munkánkat. Amikor kis idő múlva előkerült az anyukája és két testvére, azért elsírta magát a nagy izgalomtól - mondta Ipsits Melitta. A járőrök az eset kapcsán arról is beszámoltak, hogy az iskolarendőri programjuk része az is, hogy hogyan kell viselkedni, ha szem elől vesztik szüleiket a gyerekek.

- Ha a szülők rendőrrel riogatják a gyermeküket, akkor baj esetén nem mernek segítséget kérni, hiszen megrendül a bizalom - hívta fel a figyelmet a törzszászlós. Az intézkedő járőrök családjában is élnek kiskorú gyermekek, így fokozott érzékenységgel fordultak az elveszett kisfiúhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!