Rendőrségi

2015.12.21. 16:28

Engedély nélkül tartott fegyvert

A Tapolcai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves, fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező férfival szemben, aki több mint tíz évvel ezelőtt puskákat és töltényeket szerzett meg, majd a fegyvereket átalakította, illetve azokhoz alkatrészeket is készített.

Napló-információ

Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő közölte ezt a Naplóval. Az elkövető 2002 előtt egy szerb állampolgárságú férfitól vásárolta a fegyvereket, így egy amerikai gyártmányú csőtáras puskát, valamint kispuskát a hozzájuk tartozó töltényekkel együtt. A kispuskákat mintegy 10 évvel ezelőtt átalakította úgy, hogy azokra hangtompítót lehessen szerelni. A férfi a lőfegyvereket Veszprém megyében, különböző erdős részeken elásva tartotta, majd 2015 kora tavaszán az egyik Sümeg környéki faluban lévő tartózkodási helyére vitte őket. Az elkövetőt 2015 áprilisában rendőrök igazoltatták, és személygépkocsijában töltényeket találtak, majd a házkutatás során fegyverek is előkerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!