Rendőrségi

2016.02.25. 19:27

Rugdosta, dobálta a strandolókat, pénzt lopott, majd megvert egy rendőrt az ajkai férfi

Ajka - A Napló információja szerint az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt ajkai F. Krisztián volt az, aki a súlyos bűncselekményét megelőzően a strandon botrányosan viselkedett.

Mátételki András

A garázdaság miatt indult ügyben nemrég készült el a vádirat, amiről Gulyás Ildikó tájékoztatta a Naplót. A főügyészség szóvivője elmondta, hogy a vádirati tényállás szerint az elkövető 2014. július 6-án a strandon minden előzmény nélkül nekiment egy fürdőzőnek, aki ezért kérdőre vonta. A vádlott nemcsak trágár szavakkal illette az asszonyt, hanem úgy meglökte, hogy az a földre került, ahol kapott egy rúgást a lábába. Ezután az elkövető a fürdő bejáratához ment, ahol a kulcscsomóját kifelé, a várakozók irányába dobta. A kulcsok a forgóajtón megpattantak, és eltalálták egy fiú fejét. A vádlott odalépett hozzá, s közölte, hogy szerez neki egy kis pénzt... Ekkor a fürdő pénztárának nyitott ablakán át benyúlt, majd megragadta a több százezer forintot tartalmazó kasszát. Próbálta kihúzni, de a dolgozók megakadályozták.

A vádlott útja innen a közeli benzinkútra vitt, ahol beült egy tankolást végző férfi Skodájába. Ezt vette észre az ajkai kapitányság egyik járőre, aki kirángatta őt a volán mögül. Ez után F. átült a rendőrségi autóba, de onnan is „kitessékelte” a főtörzsőrmester. Ezen annyira bedühödött, hogy háromszor ököllel az arcába csapott a rendőrnek, aki földre esett. A vádlott egy másik rendőrre is rátámadt.

Ennek a súlyos bűncselekménynek a tárgyalása tavaly novemberben kezdődött a Veszprémi Törvényszéken, s március második felében folytatódik.

Korábban a témában:

Rendőrverés Ajkán: vádemelés a bántalmazó ellen

Amerikai krimijelenet az ajkai benzinkútnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!