Rendőrségi

2015.12.03. 15:43

Ünnepi készenlétben már a rendőrség is

Veszprém - Közeleg a karácsony, és az ünnepi hangulatot sokan igyekeznek kihasználni.

Heffler Péter

A Veszprémi Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezért „Biztonságban az ünnepekben” címmel bűnmegelőzési programot indított, melynek kapcsán a húszemeletesben helyeztek el plakátokat, és egyéb prevenciós anyagokat.

A programban közreműködött Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, országosan ismert szerző, színész és rendező, aki a rendőrség munkatársaival és egy bűnmegelőzési kortárssegítővel közösen adott át rövid bűnmegelőzési tanácsokat és kiadványokat a toronyházban lakó időseknek.

- A kampány egyik része a múlt évben már elindult, amikor a fiatalok figyelmét hívtuk fel arra, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk az internetes vásárláskor, illetve mire ügyeljenek a bankkártya használatkor, most pedig az időseket érhető bűncselekmények megelőzését vesszük célba - mondta Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

- Az idősebbek az adventi időszakban jobban ki vannak téve a bűnözőknek, ugyanis általában elmondható, hogy befogadóbbak, jóhiszeműbbek. A becsöngetésekre, adománygyűjtésekre óvatosabban kell ilyenkor reagálni, talán kicsit érdeklődőbbnek kell lenni - hívta fel a figyelmet Vándorfi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!