SÉTA

2011.11.20. 18:08

Nyelvlecke és kirándulások

Unna - A Comenius program keretében Pappné Főczén Judit tanárnő vezetésével október 14-től 16-ig Unnában járt háromtagú, lelkes csapatunk.

Napló Online

Német barátaink rendkívül kedvesek voltak és kiváló vendéglátók. Miután a holland és az olasz "különítmény" is megérkezett, nyakunkba kaptuk a várost, és igyekeztünk teljesíteni a feladatot: készítsünk olyan fényképeket, amelyek legjobban kifejezik a térség jellegzetességeit. Az égiek kegyesek voltak hozzánk, gyönyörű napsütéssel ajándékoztak meg minket egész hétvégén. Unna városa nagyon büszke fénykiállítására, ami a modern művészet igazi példája.



Szombaton elmentünk az iparvidékre, ami zengett a nevetésünktől a biciklitúra alatt. Az egykor koszos, fekete, komor területet ma kiránduló családok, falmászó fiatalok és ottjártunkkor oldtimer autók szállták meg. A kohóra való felmászást nem mindenki vállalta, de érdemes volt a sok-sok lépcsőt leküzdeni: páratlan panoráma tárult elénk. A német bányamúzeumban végigkövethettük az iparág fejlődését.

Ezután egy igazán egyedülálló program következett: betekintést nyerhettünk a Borussia Dortmund stadionjának színfalai mögé. Nemcsak a lelátó és a klubhelyiségek, de a taktikai szoba, sőt az öltözők is felfedték előttünk titkaikat! A németek által szentnek tartott gyepet épp hatalmas lámpákkal kezelték, amit a kispadról figyelhettünk. Mindannyian nagyon sajnáltuk, hogy az utazásunk vasárnap véget ért, csak az vigasztalt, hogy rengeteg élménnyel és persze sok képpel gazdagodtunk.

Gutléber Glória
11. G, Fekete I.-
Vörösmarty M. Ált. Isk., Gimn. és Szki., Ajka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!