Sóly

2017.03.17. 17:25

Ünnep kicsit másképp - Teljesen felújították a kultúrház nagytermét

Sóly - Meglepetés tükröződött a délelőtti ünnepségre érkezők arcán amint beléptek a sólyi kultúrház nagytermébe.

Napló-információ

A tíznapos zárva tartás meghozta a gyümölcsét. Nemzeti ünnepünk tiszteletére teljesen felújították a nagytermet. Új színpad, új függönyök mindenhol, új asztalok és székek, friss festés és nem utolsósorban új és modern mennyezeti világítás várta az ünnepi műsor résztvevőit. Az ünnepség, a himnusz eléneklését követően Kaptur József polgármester ünnepi beszédével folytatódott, majd ezt követően a sólyi gyerekek és a sólyi dalkör műsorát láthatták a jelenlévők. Zárásként Berta István lovashuszár, valamint három nemzeti ruhába beöltözött lovaskislány kíséretében az önkormányzat képviselőtestülete megkoszorúzta az emlékhelyet.

Sorban keresték fel a borosgazdák pincéit, ahol finomságokkal, üdítőkkel és jóféle borokkal kedveskedtek a hideg szélben megfáradtaknak. Szemüvegben Kaptur József polgármester Fotó: önkormányzat

A megemlékezést követően a polgármester bejelentette, hogy szeretettel várnak mindenkit a már hagyománnyá vált szőlőhegyi túrára. A Sólyi Kertbarát Kör Egyesület szervezésében, nyitott pincékkel várják a túrán részvevőket, a Civilek Sólyért pedig finom disznótoros megvendégeléssel kedveskedik a sétálóknak. Mindenki meglepetésére feltűnően nagy volt a kokárdával díszített túrázók létszáma. Sorban keresték fel a borosgazdák pincéit, ahol mindenféle finomságokkal, üdítőkkel és jóféle borokkal kedveskedtek a hideg szélben megfáradt kicsiknek és nagyoknak. Zárásként, a szőlőhegyi cifraháznál a disznóvágásból félretett ételeket ajánlották a Civilek Sólyért önkéntesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!