Somlóvásárhely

2015.12.20. 20:39

A múlt karácsonyai

Somlóvásárhely – A régi idők karácsonyának hangulatát idézte Marton Zsolt polgármester az advent negyedik vasárnapján a művelődési házban tartott karácsonyváró rendezvényen.

Tisler Anna

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy néhány évtizede nyugodtabb volt az élet, karácsony előtt nem buzdítottak a reklámok vásárlásra. Az ünnepi készülődés nem arról szólt, hogy vásároljunk minél több ajándékot, vegyük meg még a haszontalan dolgokat is. Az ünnep fényeit a karácsonyfán meggyújtott gyertya jelentette, az ajándék pedig csupa hasznos dolog volt, és olyan, amelyre a megajándékozott vágyott. Tudtuk, hogy szeretteink mire vágynak, sokszor mi magunk keszítettük el azt.  A karácsonyfán az alma, a dió volt a dísz.

A Tihanyi Musical Stúdió tagjai ismert karácsonyi dalokat énekeltek
Fotó: Tisler Anna

A műsorban Somogyiné Németh Klára, Borbély Gyuláné és Martonné Mészáros Mária mondott karácsonyi verset. A Tihanyi Musical Stúdió négy fiatal tagja, Sörös Melinda, Sörös Lilla, Szelle Szilárd és Szelle Marcell adott Karácsonyi álom címmel műsort.
Marton Zsolt ajándékkal köszönte meg a Lyra vegyeskar tagjainak a kulturális programokban való közreműködését.
Az egyórás műsort követően a közeli Rozália-kápolna melletti téren folytatódott az ünneplés. A Lyra vegyeskar tagjai karácsonyi dalokat énekeltek, miközben a kivetítőn téli tájak jelentek meg. A közös ünnepvárás vendéglátással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!