Sport

2009.01.14. 03:29

Alapozásra készen - Labdarúgás NB III

<b>Megyei körkép</b> - Lassan ismét munkába állnak az NB III-ban szereplő megyei labdarúgócsapatok: a veszprémiek és a tapolcaiak már edzenek, a Badacsonytomaj január 19-én, az Ajka-Padragkút pedig 20-án kezdi meg téli felkészülését.

Horváth Gábor

A megyeszékhely futballistái már január 7. óta kint vannak a Jutasi úti műfüves pályán, az NB III Bakony-csoportját veretlenül vezető alakulatnak két-három játékossal bővülhet a kerete a téli szünetben. 

- Kis ráhangolódással indítottuk az évet, a múlt héten könnyebb, némi futással fűszerezett, játékos gyakorlásokkal készültünk, a teljes intenzitású program január 12-én vette kezdetét - válaszolta érdeklődésünkre Garai Péter

A Veszprém FC ügyvezetője és labdarúgója hozzátette, kiszemeltek néhány játékost, így elképzelhető, hogy tavasszal bővül az Orbán Tamás és Pető Tamás irányította csapat kerete. 

A VFC minden hétköznap tréningezik a felkészülési időszakban, szombatonként pedig edzőmérkőzéseket játszik, január 17-én kezdésként Marosvölgyiék az NB I-es Újpest ellen lépnek pályára a fővárosban.

- Nem álltunk le teljesen, a vidéki játékosok kivételével heti egy edzés mindenki számára kötelező volt az ünnepek alatt is - mondta Kutasi Gábor, a tapolcaiak trénere. A tabella utolsó előtti helyén álló gárdánál rendkívül elszántak és mindenképpen szeretnék kivívni a bennmaradást. 

Az egyesület rutinos játékosokkal erősít a télen, a volt válogatott Lendvai Miklós érkezése már biztos, az extapolcai, az ificsapatot edző Csáki László és a korábban szintén a településen futballozó Demjén Norbert ügyében még folynak a tárgyalások. Tavasszal a játékoskeret tagja lesz Kutasi Gábor is, az NB I-es múlttal rendelkező edző a pályán is sokat segíthet csapatának.

- Huszonhat labdarúgóból választhatok majd a gárda összeállításánál, és úgy gondolom, hogy az új igazolásokkal a korösszetétel is ideális lesz - jegyezte meg a folytatásban játékos-edzői státusba kerülő szakvezető. 

A csapat programja előzetesen tíz edzőmérkőzést tartalmaz, amelyek során NB II-es, NB III-as és megyei első osztályú együttesekkel is összecsap. A badacsonytomaji labdarúgók január 19-én állnak munkába. 

- A szigligeti műfüves pályán kezdünk, az első héten három alkalommal edzünk, a folytatásban pedig emeljük a gyakorlások számát. Edzőmeccseket elsősorban idegenben kötöttünk le, többek között játszunk a Siófok és a Haladás ligacsapatai ellen, valamint találkozunk a Pápával és az Ajkával is - ismertette röviden a programot Koller Tamás

A 13. helyen telelő tomajiak trénere az esetleges erősítésekkel kapcsolatban elmondta, több játékossal is kapcsolatban állnak, de a tárgyalások még kezdeti stádiumban vannak. 

- Ősszel csak 15 mezőnyjátékosom volt, az idei első fordulóban pedig sérülések és eltiltások miatt mindössze tizenketten állnának rendelkezésre, ezért szükségünk van új igazolásokra - tette hozzá az edző. 

A megyei együttesek közül az Ajka-Padragkút kezdi a legkésőbb a felkészülést, Kozma Csaba együttese a sporttelep átépítése miatt január 20-án találkozik először. 

- Heti három-négy edzést tartunk majd, és természetesen felkészülési találkozókon is pályára lépünk - mondta az edző, hozzáfűzve: terveik vannak az átigazolásokat illetően, de ezekről még korai lenne beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!