Sport

2009.04.04. 02:29

Kezdődhet az ütközet - MKB- Ciudad Real

Veszprém - Lelkesedés és szervezett játék - ezekre lesz a legnagyobb szüksége a veszprémi kézilabda-együttesnek ma a világ legjobb játékosállámányával rendelkező Ciudad Real ellen.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája címvédőjét fogadja otthonában szombaton (17.15) az MKB Veszprém KC a legrangosabb nemzetközi kupasorozat negyeddöntőjének visszavágóján. 

A spanyol BM Ciudad Real hazai környezetben öt góllal (29:24) nyert a múlt héten vasárnap lejátszott első mérkőzésen, a továbbjutáshoz tehát legalább ennyivel kell legyőznie ellenfelét az MKB-nak.

Talant Dusebajev együttese tegnap késő délután érkezett a megyeszékhelyre és este edzett a Veszprém Arénában. Mocsai Lajos gárdája pénteken délután a találkozó időpontjában tartott tréninget.

- Hasonló felkészülést végeztünk, mint a múlt héten, hiszen az első meccs megmutatta, hogy amit taktikailag kigondoltunk, jó bázist jelent - nyilatkozta a Naplónak Mocsai Lajos. 

A veszprémi mester hangsúlyozta: rendkívül szervezett, lelkes kézilabdára lesz szüksége csapatának.

- A világ legjobb 50 játékosából 15 a Ciudadban szerepel. Komoly szakmai kihívás ellenük pályára lépni, nagyon fontos lesz a mélységben tagozódott, hihetetlen magas és erős védelmükkel szembeni játék, valamint a lerohanásaik hatástalanítása. 

Nehéz megmondani, hogy tehetségünkből és erőnkből mire futja majd, az biztos, hogy úgy akarunk lejönni a pályáról, hogy a közönség és mi is elégedettek legyünk a mutatott teljesítménnyel - jegyezte meg a szakvezető, hozzátéve: fantasztikus szurkolóikban is bízva szeretnének egy óriási mérkőzést játszani.

A spanyol klub hivatalos honlapja szerint a sérült Davis mellett, Laen és Entrerrios is otthon marad, a francia Dinart viszont ott lesz társai között. 

A beállós Rolando Urios véleménye az, hogy a védekezés dönti majd el a szombati találkozót. A korábban Veszprémben is kézilabdázó klasszis aggresszív játékot vár a hazai együttestől, amelynek eddigi teljesítményét nagyra becsüli. 

- Biztos vagyok benne, hogy a küzdelemé lesz a főszerep, de nekünk nem szabad kapkodnunk. Sokan mondják, hogy már megnyertük a párharcot, mert ötgólos előnyünk van, de szerintünk a visszavágón még jobban kell majd koncentrálni. 

Nyerni szeretnénk Veszprémben is, hiszen a végső győzelem a célunk a BL-ben és ebben a szellemben kézilabdázunk - nyilatkozta a játékos. 

A mérkőzés előtt 15.45-kor lesz kapunyitás az arénában, ahol az április 18-19-én sorra kerülő Magyar Kupa négyes döntőjére (Budapest, Syma csarnok) is kaphatóak lesznek már belépők. 

A BL-negyeddöntőt a Viasat3 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!