Sport

2009.04.06. 02:29

MKB Veszprém - Negyvenöt percig versenyben - Képgalériával!

Veszprém - Nem sikerült ledolgoznia hátrányát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az MKB Veszprém KC-nak, amely szombaton sikert aratott a Ciudad Real ellen, de összesítésben két találattal alulmaradt a címvédővel szemben.

Horváth Gábor

Fotók a mérkőzésről!

MKB Vp.-Ciudad Real 32:29

Veszprém Aréna, 5000 néző. 

Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok). 

MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T. 1, Gál 1, Lapcevic, LUSNYIKOV, Ilyés 1, IVÁNCSIK G. 4. Csere: VUJIN 11, Eklemovic 2, PEREZ 8, GULYÁS 4, Markovic, Putics. Edző: Mocsai Lajos. 

BM Ciudad Real: HOMBRADOS - ABALO 5, Metlicic, Rodriguez 1, RUTENKA 6 (3), FERNANDEZ 6, Kallman 3. Csere: DINART, Morros 2, Stefansson 2, Zorman 1, Urios 2, Parrondo 1. Edző: Talant Dusebajev. 

Kiállítások: 8, illetve 8 perc. 

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/3. 

Ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia a Veszprémnek a továbbjutáshoz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második mérkőzésén. 

Az egy héttel ezelőtt Spanyolországban 29:24-re nyerő Ciudad Real ellen ez bravúrkategóriába tartozó feladatnak tűnt, a találkozó előtt Mocsai Lajos vezetőedző így fogalmazott: nem tudni, mire futja majd a tehetségünkből, a lényeg az, hogy a meccset követően a közönség és saját magunk is elégedettek legyünk a mutatott teljesítménnyel . 

A Veszprém Arénában óriási hangulat tombolt. A bemutatásnál a hazai játékosok mellett a korábbi veszprémi kedvencek, Sterbik és Urios is nagy tapsot kaptak, a vendégek edzőjét, Dusebajevet viszont kifütyülték a szurkolók. 

Egy Hombrados- és egy Peric-bravúrt követően gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Mindkét hálóőr ott folytatta, ahol egy héttel ezelőtt abbahagyta: a mindig ezer fokon égő hazai csapatkapitányt külön dicséret illeti, hiszen kisebb sérüléssel vállalta a játékot. 

Hiába azonban a remek védések, kicsit kapkodva játszott az MKB, és a spanyolok Fernandez triplájával kétgólos (1:3) előnyt szereztek. A Veszprém a 11. percben egyenlített, majd a vezetést is átvette (5:4), ellépnie azonban nem sikerült ellenfelétől. 

Mindkét gárda változtatott: a Ciudadnál Zorman, Stefansson és Urios lépett pályára, a hazaiaknál Perez volt a friss ember, Gál helyett pedig Lapcevic kapott szerepet beállóban a támadásoknál. 

A 20. percben megvillantak az Iváncsik testvérek: Tamás lőtt szép gólt, majd nem sokkal később Gergő duplázott, két találattal vezetett a Veszprém (22. perc: 11:9). 

Az eksztázisban, nem mellesleg kiváló formában játszó Vujin nem sokkal később hetedszerre mattolta Hombradost és négyre hizlalta a különbséget (14:10), a Ciudad azonban pillanatok alatt hozta közelebb magát (14:12). 

A kiállításokkal tarkított félidei hajrában hárommal is vezetett az MKB, majd a vendégek egyre jöttek fel, végül kéttalálatnyi hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. Ellenállhatatlanul kezdte a második játékrészt a Veszprém: a becserélt Gulyás, valamint Ilyés és Perez talált be, Peric pedig ismét ziccert védett (20:15). 

A spanyol gárda Fernandez révén szépített, de hazaiak emberhátrányban is tudták növelni az előnyt: Iváncsik Gergő és Gulyás gólját követően már hét találattal (36. perc: 23:16) vezetett az MKB. 

A csarnok csaknem felrobbant, a tomboló közönség űzte-hajtotta fiait, így Dusebajev jobbnak látta, ha ad egy kis pihenőt csapatának, a vendégek edzője időt kért. 

A szusszanás jót tett a Ciudadnak, a villámlábú és -kezű Abalo szépített, de a megállíthatatlan Perez hatodszorra bombázta a hálóba labdát, és még mindig a Veszprém állt továbbjutásra (24:18). 

Még nagyon sok idő volt hátra a mérkőzésből, a vendégek fokozták a keménységet, az óriási tempót diktáló és hősiesen védekező MKB pedig kezdett fáradni. 

A hetest hibázó Vujin két gyönyörű lövéssel javított (46. perc: 27:22), majd a büntetőt hárító Peric akadályozta meg, hogy felzárkózzon az ellenfél, azt követően viszont beindult a Ciudad, amely iszonyatos nyomást gyakorolt ellenfelére. 

Rutenka
és Fernandez az 54. percre két gólra hozta fel csapatát, majd Kallman találatával egyre (29:28) csökkent a különbség. A hazaiak utolsó erőtartalékaikat mozgósítva megszerezték a győzelmet, összességében azonban két góllal alulmaradtak nagynevű vetélytársukkal szemben. 

Dicséret illeti a Veszprémet, amely a világ legjobb csapatát győzte le. Az óriási elszántsággal játszó hazai csapatban többen is klasszisteljesítményt nyújtottak, a sokkal nagyobb tartalékokkal rendelkező Ciudad azonban kibírta a nyomást és megérdemelten jutott be a BL elődöntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!