Sport

2009.05.23. 05:10

Hibátlanul ötödikek - Mezőkövesden a BKC

Balatonfüred - Végleg bebiztosíthatja ötödik helyét a Balatonfüredi KC férfi kézilabda együttese, amennyiben szombaton 18 órakor nyer a Mezőkövesd otthonában legalább egy pontot szerez.

B. Virág Rita

A Budapest Bank férfi kézilabda ligában, az 5-8. helyért zajló rájátszásban a BKC előnye egyelőre négy pont az üldöző Tatabányával szemben. Míg a fürediek a négy meccset hiba nélkül hozták, addig a hatodik Tatabánya ikszelt a Mezőkövesddel és egy vereséget is összeszedett, természetesen épp a BKC-tól. A hétvégi Mezőkövesd-Füred találkozó tétje tehát annyi, amennyiben nyernek, vagy döntetlenre végeznek a vendégek, úgy már behozhatatlan előnyre tesznek szert és az utolsó forduló eredményétől függetlenül is megőrzik előkelő pozíciójukat.

A tópartiak felkészülése nem volt zökkenőmentes, hiszen a veterán vívó Európa-bajnokság miatt Alsóörsön tréningeztek Pásztorék.

A keret tagjai közül Tombor Csaba sajnos az elmúlt két napban nem tudott a társakkal gyakorolni, mert a nyakával voltak kisebb problémái. Kovács György pedig a könyökét fájlalja, amit valószínűleg a bajnokság zárultával ki is kell majd tisztítani. 

Bene Tamás, ügyvivő annyit mondott, egészséges önbizalommal, magabiztosan várják a szombati ütközetet, s szeretnék a lehető leghamarább, vagyis ma bebiztosítani az ötödik helyet.

Ezek is érdekelhetik