Sport

2009.05.22. 02:27

Megyebeli versenyzők nemzetközi sikerei

Megyei körkép - A hazai dartosok idei legnagyobb rendezvényükön állhattak táblák elé Budapesten, a World Darts Federation (WDF) elnevezésű III. kategóriás vetélkedőn.

Novothny Ottó

Veszprém megyéből zirci és veszprémi sportolók in- dultak harcba a jobb helyezések reményében. A Wings Dart Club csapatának színeit Tax Tibor, Zeitler Dalma, Zeitler Ferenc, Kőműves Sándor, Pomper Adrián, Szakács Péter, Vörösházi Gábor képviselték, míg a megyeszékhely csapatából Kovács Csilla és Kovács Róbert fogott nyilakat.

Tax a felnőttek között a kilencedik helyen zárt, míg osztrák társával szintén ezt a helyezést érte el a párosok között. A hölgyeknél ugyanebben a számban Zeitler Dalma székesfehérvári kollégájával az ötödik helyen fejezte be a versengést.

Ugyanakkor Zeitler Ferenc a szenior kategóriában élete legjobb teljesítményét nyújtva beverekedte magát a döntőbe, amelynek végén a do- bogó második fokára állha- tott fel.

Az ifjúságiak között a hagyományoknak megfelelően kiválóan céloztak a fiatalok. Tax ezüstérmet, Pomper bronzot érdemelt ki. Ötödik lett Kőműves és Zeitler D., kilencedik Kovács Cs. és Kovács R., valamint Szakács és Vörösházi.

A következő WDF-verseny helyszíne Bécs lesz, az osztrák fővárosban a zirci dartosok is természetesen rajthoz állnak. Érdekesség, hogy Szakács hamarosan Angliába utazhat, mert tavaly éppen Ausztriában diadalmaskodott egy versenyen.

Címkék#dart

Ezek is érdekelhetik