Sport

2009.09.15. 02:28

Felemás lett a röpis rajt - A sümegiek egyetlen játszmát nyertek

Veszprém, Nyíregyháza - A röplabda NB I-ben a nőknél győzelemmel kezdett a Veszprémi Egyetem SC alakulata, míg a férfiaknál a Sümeg RE egy játszmát szerzett és kikapott a tavalyi másodosztályú bajnoknál.

B. Virág Rita

VESC-Kalocsa 3:1 (-22, 19, 15, 20)

Veszprém, 100 néző. V.: ifj. Szabó, Vári. 

Veszprémi Egyetem SC: Bodnár, Környei, Jezerniczky, Szelle, Pintér, Kovács. Csere: Földesi. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I nyitófordulójában a vendégek kezdtek jobban, s végig vezetve, magabiztosan szerezték meg az első szettet. A folytatásban észhez tértek a veszprémiek, a Kalocsa kiismerhető játékához jól alkalmazkodtak, így gyorsan egalizáltak. 

A harmadik játszma nagy hazai fölényt hozott, így percek alatt 2:1 állt az eredményjelzőn. A negyedik játékban a Kalocsa elhúzott, ám tizenegynél utolérte ellenfelét a VESC, elsősorban Szelle remek nyitássorozatának köszönhetően. A szett innentől kezdve úgy alakult, ahogy a hazaiak szerették volna, és a Veszprém végül könnyed sikert aratott.

Az első játszmát leszámítva kézben tartotta a mérkőzést a VESC. Önbizalom-növelő, értékes győzelmet szereztek az egyetemisták, ami biztató lehet a folytatásra.

Oláh János: Elégedett vagyok. Úgy estünk át a tűzkeresztségen, hogy a játékosok közül mindenki jól teljesített.

Nyíregyháza-Sümeg 3:1 (23, -28, 19, 21)

Nyíregyháza, 100 néző. V.: Nagy, Csikós. 

Sümeg: Markó, Gelencsér, Gőczi, Németh, Kaposi, Soós. Edző: Foki Róbert.

A férfi röplabda NB I-ben az újonc sümegiek a második vonal tavalyi legjobbjánál vendégeskedtek. A vendégek négy meghatározó emberü-ket nélkülözve, csere nélkül kezdték a mérkőzést. 

A két fél fej fej mellett haladt az első szettben, ám 23-nál a pontosabb védőjátékának köszönhetően a hazaiaké lett a játszma. A második játékrész is izgalmas párharcot hozott - egyik fél sem tudta lerázni a másikat, de ezúttal a hajrá- ban a Sümeg volt precízebb, egyenlített is. 

A két szoros szett után kezdtek fáradni a vendégek, a Nyíregyháza ezt kihasználva 19-re hozta a harmadik játékot. A negyedikben 4:0-lal kezdett az SRE, tízig tartotta előnyét, de a fáradtság jelei újból megmutatkoztak. Sok apró hiba csúszott a támadásokba, és a Nyíregyháza előbb egyenlített, majd a szettet is begyűjtötte.

Nagyot küzdött az újonc, de csere nélkül ennél többet nem bírt.

Foki Róbert: A végjátékokban apró dolgokon buktunk el. Megéreztük a négy ember hiányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!