Sport

2009.09.22. 15:44

Férfi kézilabda NB I/B - Két pompás győzelem

Ajka, Székesfehérvár - Két fantasztikus sikert könyvelhettek el a hétvégén a megyei NB IB-s férfi kézilabda együttesek: az Ajka a Győri ETO-t, a Várpalota az Alba Regiát verte meg.

B. Virág Rita

Le Belier-Győri ETO 24:22 (8:6)

Ajka, 300 néző. V.: Natkai, Szalay. 

Le Belier KK Ajka: Kovács S.  Farkas 2, Reizinger, Bajnóczi 10 (6), Erőss 1. Putics 6, Pavelka 1. Csere: Kovács D., Andorka (kapusok), Koncz, Tömör 2, Kovács Zs. 2, Takács, John. Edző: Poór Tamás.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 76, ill. 21.

A tavaly még NB I-es vendégek ellen bátran kezdtek a hazaiak, igaz meglehetősen gólszegény volt a találkozó, mert mindkét fél nagyszerűen védekezett. 

A folytatásban is sikerült ráerőltetni a győriekre az akaratukat az ajkaiaknak (15:10), de a zöld-fehérek nem adták fel a küzdelmet. 22:18 után sorozatban hármat lőttek, felzárkóztak és izgalmas hajrá kezdődött. A Le Belier végül Bajnóczi vezérletével nyertek.

Jók: Bajnóczi (a mezőny legjobbja), Kovács D., Putics, Kovács S., Tömör. Az ellenfél legjobb dobói: Schneider 6, Paár 6.

Alba Regia-VBSK 26:29 (14:15)

Székesfehérvár, 300 néző. V.: Arnold, Temesi. 

Várpalotai Bányász SK: Cziráki  Molnár 2, Soha 2, Mazák 4, Szöllősi 4, Nagy 2, Gebhardt 7. Csere: Selymes (kapus), Purger 3, Paic 3 (3), Varga 1, Tolnai, Halász 1, Simon. Edző: Kiss Szilárd.

Hétméteresek: 43, ill. 43.

A Várpalota igen összeszedetten kézilabdázott a dobogóra pályázó Alba Regia otthonában. A Bányász már az első percekben megszerezte a vezetést és ezt a meccs végéig nem engedte ki a kezéből. 

Az utolsó 10 percben Selymes kapus mindössze egyetlen gólt kapott, ami ugyancsak hozzásegítette a vendégeket az igen fontos két pont megszerzéséhez.

Jók: Szöllősi, Gabhardt, Mazák, Selymes. Az ellenfél legjobb dobója: Gyimesi 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!