Sport

2009.11.23. 09:43

BL - A Debrecen még megcsípheti a harmadik helyet

Budapest - Matematikailag a Debrecen labdarúgócsapatának még van esélye elérni a harmadik helyet csoportjában, amely azt jelentené, hogy a Bajnokok Ligájából átkerülne az Európa Ligába. Ehhez kedden a Puskás Ferenc Stadionban mindenképpen le kell győznie az FC Liverpoolt, amely jelenleg négy ponttal előzi meg Herczeg András együttesét.

MTI

A siker azt jelentené, hogy egy pontra csökkenne a hátrány, azaz az utolsó fordulóban dőlne el, hogy az angol vagy a magyar gárda folytathatná szereplését tavasszal a második számú európai kupasorozatban.
   
A papírforma ugyanakkor a szigetországiak sikerét ígéri, akik még továbbjuthatnak a csoportból, de erre csak akkor marad esélyük, ha nyernek Budapesten. Amennyiben a Vörösök nem gyűjtik be a három pontot, akkor az Olympique Lyon mellett biztosan a Fiorentina lesz a másik nyolcaddöntős gárda a négyesből. A Liverpool nehéz helyzetét jól jellemzi, hogy a budapesti siker sem garantálja az "életben maradást", mivel az olaszok a Lyon legyőzésével bebiztosíthatják helyüket a legjobb 16 között.

A csoport állása:

1. Olympique Lyon   4  3  1  -   8- 2  10 pont - már továbbjutott
2. Fiorentina       4  3  -  1  11- 6   9
3. FC Liverpool     4  1  1  2   3- 5   4
4. Debreceni VSC    4  -  -  4   5-14   0

A csoport hátralévő mérkőzései:
    5. forduló, kedd:
Debreceni VSC-FC Liverpool (angol) 20:45 ó
Fiorentina (olasz)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó
    6. forduló, december 9.:
Olympique Lyon-Debreceni VSC
FC Liverpool-Fiorentina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!