Sport

2009.11.11. 22:46

EURO-2016 - Már csak 12 lehetséges helyszín Franciaországban

Párizs - A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) kijelölte azt a tizenkét várost, amely sikeres pályázat esetén Európa-bajnoki mérkőzéseknek adhat otthont 2016-ban.

MTI

Az FFF a tizennégyes listát szűkítette le szerdán, mégpedig úgy, hogy Montpellier-t és Metz-et kivette az aspiránsok közül.
   
A kontinensviadalt a tervek szerint kilenc stadionban bonyolítanák le, három helyszín így tartalék lenne. A mostani döntés e tekintetben még nem adott eligazítást, egyelőre ugyanis csak a tizenkét város(rész) neve ismert, bármiféle megkülönböztetés nélkül. Eszerint Nice, Marseille, Toulouse, Bordeaux, Saint-Etienne, Lyon, Lille, Lens, Strasbourg, Nancy, Párizs és Saint-Denis lehet az Eb-találkozók helyszíne.
   
Ehhez először az szükséges, hogy a francia pályázat legyen a befutó az olasz, a török, illetve a norvég-svéd közös kandidálással szemben.
   
A részletes pályázati anyagot február 15-ig kell eljuttatni az európai szövetséghez, amely május 27-én hirdeti ki a győztest.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!