Sport

2009.11.21. 02:41

Vb-pótselejtezők - Roy Keane az ír védőket okolja Henry helyett

Ipswich - Roy Keane, az ír válogatott és a Manchester United korábbi kiváló középpályása szerint nem a kezét használó Thierry Henryt, hanem az ír nemzeti csapat védőit kell elsősorban okolni a kiesésért a labdarúgó világbajnokság szerdai pótselejtezőjén.

MTI

A viselkedésével és nyilatkozataival is rendszeresen nagy vihart kavaró Keane - akinek öccse a jelenlegi ír válogatott egyik legjobbja - pénteken kijelentette, hogy a hátvédeknek meg kellett volna akadályozniuk, hogy a francia csatárhoz kerüljön a labda, de szerinte Shay Given kapus is menthetett volna a végül gólt szerző William Gallas elől.
   
A franciák hosszabbításban, a 103. percben szerzett, továbbjutást érő gólja óriási vihart kavart mind Írországban, mind Franciaországban, sokak szerint újra kellene játszani a meccset, s ezen a véleményen van a kezezést elismerő Henry is.
   
A nemzetközi szövetség (FIFA) ugyanakkor péntek délelőtt kizárta a mérkőzés megismétlésének lehetőségét a szabályokra hivatkozva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!