Sport

2009.12.01. 15:50

Aranylabda - Messi a csapatát és Guardiola mestert dicséri

Barcelona - "Az egész csapatom rászolgált az elismerésre, mindannyian megérdemlik az Aranylabdát" - ezt Lionel Messi, az FC Barcelona argentin játékosa mondta kedden, miután nyilvánosságra hozták, hogy az idén ő kapja a France Football magazin által alapított kitüntetést.

MTI

"Büszke vagyok arra, hogy én lehetek az első argentin, aki kiérdemelte ezt az elismerést" - fogalmazott a 22 éves csatár. "Azért említtettem a csapatomat, mert elsősorban nekik köszönhetem, hogy a csúcsra kerülhettem. Nélkülük biztosan nem sikerült volna."
   
Messi külön kiemelte Pep Guardiolát, a katalán gárda vezetőedzőjét:
   
"Mindig azt hangoztattam, hogy hallatlanul fontos személyiség és azt is, hogy a kapcsolatunk túlnő a mester-tanítvány viszonyon."
   
Az argentin légiós kijelentette, hogy sokkal többre becsüli a csapat-elismeréseket, mint az egyénieket:
   
"Minden az összmunkától, a társaságtól függ. Nélkülük jóval nehezebben, vagy egyáltalán nem menne. A korábbi években is keményen harcoltunk, ám az idén - némi szerencsével - sikerült a csúcsra jutnunk" - mondta Messi, aki ebben az évben spanyol bajnoki címet, Király Kupát és Bajnokok Ligáját nyert, és kilenc találattal a BL gólkirálya lett.
   
Az idei Aranylabda-szavazáson az első öt közé négy olyan futballista került, aki az év során játszott az FC Barcelonában, a harmadik Xavi mögött ugyanis Andres Iniesta és Samuel Eto'o végzett a negyedik, illetve ötödik helyen. 
   
A voksoláson - amelyen 96 újságíró adta le szavazatát - a tavaly győztes portugál Cristiano Ronaldo, a Manchester United, majd a Real Madrid játékosa lett a második.
   
A rosariói születésű Messi 473 ponttal végzett az élen, C. Ronaldo 233-at, Xavi 170-et kapott. A díj 54 éves történetében még egyetlen győztes sem diadalmaskodott ilyen elsöprő fölénnyel. Az átadóünnepséget vasárnap rendezik Párizsban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!