Sport

2009.12.15. 11:44

Vető: tizenharmadik!

Várpalota - A palotai ökölvívó, Vető Gábor folytatta remek sorozatát a profik táborában: Süle István tanítványa ezúttal Svájcban diadalmaskodott.

Novothny Ottó

A svájci Bern városában tizenhétezer néző előtt rendezték meg a Klicsko-Johnson nehézsúlyú összecsapást (előbbi pontozással védte meg világbajnoki címét). Ennek a bokszgálának az egyik előmérkőzése volt a Vető-Obote Ameme összecsapás, ahol a magyar fiatalember tanzániai ellenfelével csapott össze.

Utóbbi eddigi 59 mérkőzéséből 36-et nyert meg, ráadásul ebből huszonkilencet kiütéssel. Kettejük csatájában, melyet a televízió is közvetített, a várpalotai bunyós egyhangú pontozással győzött, így tovább javította hibátlan profi mérlegét. Tizenhárom meccsből valamennyit megnyerte, tizet KO-val.

A közönség felállva ünnepelte a remekül bokszoló magyar fiatalembert és teljesítményére amerikai szakemberek is felfigyeltek - mondta Oliver Duetschler Vető menedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!