Sport

2010.01.20. 17:20

Vincze Judo Club - Az idei a fejlődés éve lesz

Zirc - A Vincze Judo Club remek esztendőt zárt 2009-ben és tele vannak tervekkel, elképzelésekkel a sportegyesület vezetői, tagjai az idei esztendőre is.

Novothny Ottó

A zirciek gyakorlásait két lelkes szakember, Vincze Ferenc és Vincze Lajos vezeti. Az edzők elmondták, hogy 2009. az eddigi legsikeresebb év volt a sportkör életében. Összesen tizenkét zirci judoka végzett pontszerző helyen az országos bajnokságokon.

Vincze Botond kimagasló eredményeket ért el tavaly, a serdülők között Világ kupát, illetve magyar bajnoki címet nyert, sikereit Zirc város és Veszprém megye is elismerte az évvégi jutalmazáskor. Klubtársai közül Piedl Márk, Szili Martin, Vincze Balázs szerzett ezüstérmet a korosztályos ob-ken, ugyanitt a dobogó harmadik fokára Németh Anna, Németh András, Tóth Dávid, Vincze Martin állhattak fel. Ötödik helyen zárt Bicski Ádám, Sipos Zsolt, Tóth Attila és Vincze Lajos.

A trénerek beszámoltak arról, hogy az idei év egyértelműen a fejlődés és a változások időszaka lesz a bakonyi klubnál. Első lépésként a pénzügyi alapokat módosították, számítanak az önkormányzat, a támogatók, a tagok anyagi segítségére. Sőt, előbbitől soronkívül visszatérítendő hitelt is kaptak, aminek köszönhetően régi, helyenként már balesetveszélyes szőnyegeiket is kicserélhették.

Kihangsúlyozták a szakemberek, hogy ők mindent megtesznek a fiatalok fejlődéséért, de mindez elképzelhetetlen lenne a szülők támogató hozzállása nélkül. Ebből a szempontból sem lehet panasz Zircen.

A gyerekek a téli szünetet követően azonnal belevetették magukat a munkába, mestereik irányítják a fiatalok mentális, fizikai, technikai felkészítését, arról nem beszélve, hogy a szabadidő hasznos eltöltése is egyértelműen megvalósul a klubnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!