Sport

2010.03.22. 22:55

Két lehetséges helyszíne van az új debreceni stadionnak

Debrecen - Két lehetséges helyszíne van a tervezett új debreceni futballstadionnak: a jelenlegi mellett a Gázvezeték utcai majorsági földeken épülhet fel az új létesítmény.

MTI

A DVSC-TEVA honlapjának hétfői beszámolója szerint a csapat jelenlegi otthona, a nagyerdei stadion helyén nem lehet a jelenleginél magasabb épületet emelni, így felmerült, hogy méterekkel a felszín alá süllyesztenék a pályát.

Kósa Lajos polgármester elmondta, hogy a Gázvezeték utcai telken jelenleg nincs semmi, ott akár 25-30 ezer fős létesítményt is lehet építeni szállodákkal, bevásárlóközponttal. Szerinte a Nagyerdei stadion felújítása azonban sokkal izgalmasabb. Korábban esélyes volt a Tócóvölgy is, mint helyszín, de időközben kiesett, mert kiderült: túl kicsi.

A Nagyerdőn nem kellene új stadiont építeni, csak a jelenlegit felújítani. Ez a tény rövidíti és egyszerűsíti az engedélyezést. Viszont a Nagyerdőn nem lehet a jelenleginél magasabb a stadion, így a lelátó legmagasabb pontja nem emelkedhet a mostaninál feljebb. Mivel a környéken alacsonyan van a talajvíz, az is elképzelhető, hogy az arénát lesüllyesztik. Ez azt jelenti, hogy a nézők a mostani talajszinten lépnek be az épületbe, de a mérkőzéseket méterekkel a felszín alatt kialakított pályán játszanák. A Nagyerdőnek azonban az a hátránya, hogy oda csak stadiont lehet elhelyezni, szállodát és kereskedelmi központot nem. Emellett ott maximum 20 ezer fő befogadására alkalmas arénát lehet kialakítani.

A polgármester a városi közgyűlésben képviselői kérdésre elmondta: most a környezeti hatástanulmányokat készítik a két lehetséges helyszínre, a Nagyerdőre és a Gázvezeték utcai majorsági földekre. Két-három hónap múlva azonban már el kell kezdeni a tervezést. Erre Kósa Lajos szerint minden lehetőség adott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!