Sport

2010.03.17. 15:02

Két magyar jégkorongozó doppingolt

Budapest - Fennakadt a doppingvizsgálaton két magyar jégkorongozó.

MTI

"A Magyar Antidopping Csoport szerdán arról tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak - nyilatkozott az MTI-nek Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára.

- Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit szeretnék hangsúlyozni, hogy nem válogatott játékosokról van szó!"

A két élvonalbeli hokis - akiknek játékjogát a szövetség azonnal felfüggesztette - nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és azt sem, hogy milyen szerrel akadtak fenn az ellenőrzésen.

Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a csoport munkatársai két, február 16-i ob I-es mérkőzésen jártak, és az ott vett minták közül kettő hozott pozitív eredményt.

Azon a napon Újpest-Dunaújváros és Vasas Bp. Stars-Miskolc találkozókat rendeztek, vagyis nem ferencvárosi és nem fehérvári hokisok akadtak fenn a vizsgálaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!