Sport

2010.03.18. 06:27

Ma rajtol el a futószezon

Budapest, Veszprém - A 3. BSI Balaton és FélBalaton szupermaratonnal indul a futószezon. A csütörtöktől vasárnapig tartó nagyszabású eseményen öt megyei futó is érdekelt az egyéni, 195 kilométeres számban.

zaol.hu

Március 18. és 21. között rendezik meg az idei évad első jeles futórendezvényét, ahol a résztvevők többek között körbefuthatják a magyar tengert, ami összesen 195 kilométert jelent majd. Újdonságnak számít a kétnapos FélBalaton szupermaraton, itt értelemszerűen jóval rövidebb, de még így is komoly erőpróbát igénylő táv vár a jelentkezőkre. Valamennyi számot lehet egyéniben, párosban és csapatban is teljesíteni. A mezőnyhöz naponta is lehet csatlakozni a Maraton + keretében.

A megyénket Domán Gábor, Módra György, Rácz Adél, Zlinszky András, Szentes Zsolt képviseli majd egyéniben, többen pedig párosban vagy csapatban próbálkoznak.

Az első napon a Siófok Fonyód 46,7 kilométeres táv vár a futókra, másnap 52,9 kilométert ad ki a Fonyód Szigliget távolság. Szombaton Badacsonyból kell Balatonfüredig eljutni, ez 52,2 kilométer, majd zárásként Füredről Siófokra érkezik vissza a mezőny, ami ugyancsak 52,2 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!