Sport

2010.03.05. 17:20

Megyei kosaras presztízsderbi

Pápa, Veszprém - Mindig van valami különleges hangulata annak az összecsapásnak, amely az NB Ib-s kosárlabda-bajnokságban vasárnap lesz. A Pápa-Damla KC a Veszprémi Egyetem SC-t fogadja.

Novothny Ottó

Az eddigi események alapján a vendégek az esélyesek, hiszen ők a harmadik helyen (15:3 a győzelmekvereségek aránya) állnak a tabellán, míg a házigazdák a hetedikek (8:10).

A VESC vendégként 6:2-es mutatót produkált, a pápaiak viszont hazai pályán 4:5-öst. Szóval nagyjából ezt mondják a számok, de természetesen éppen a bevezetőben említettek miatt is, remek mérkőzést láthat a nagyérdemű vasárnap 16.00 órakor a pápai sportcsarnokban.

- Győzzön a nagyobb tudású csapat - jelentette ki bevezetésként Vajda József, a vendéglátók mestere. - Ezért a találkozóért ugyanannyi pontot adnak, mint bármely másikért, de persze nem szeretném letagadni: rendkívüli presztízse van az összecsapásnak.

- Változott az időpont és a játékvezetők száma is.

- Előbbi csupán ésszerű kitérés volt. A labdarúgó-mérkőzést szerettük volna elkerülni, és így talán kellemes sportdélutánt okozhatunk, ha a sportcsarnokban  kezdenek a szurkolók a focimeccs előtt. A harmadik játékvezetőt a veszprémiek kérték, de ezt a szabályok lehetővé teszik, tehát nincs benne semmi meglepő.

- Az 5-8. hely biztos, vagyis a cél teljesítve.

- Ez így igaz, mint ahogy a fiatalokra is sikerült egyre nagyobb feladatokat bíznunk. Bogdán Erik sérülése ugyan ezen a téren is veszteség, de például Fülöp András a csapat egyik legjobbjává vált.

- Mit vár a megyei rangadótól?

- Sportszerű és szoros küzdelmet, ami az utolsó percig nyílt. Azért nagyon fontos ez az összecsapás mindkét fél számára, mert az összes eredményt mindenki viszi magával a rájátszásba. Bízom benne, hogy a sportág megszokott ünnepe lesz ez a találkozó.

A Veszprémi Egyetem SC sportszerűen azonnal belement az időpontváltozásba (vasárnap 16 óra), miközben számukra ez a meccs létkérdés: ha nyernek, akkor már biztos a helyük a legjobb négy között.

- Kiélezett és heves mérkőzés lesz - tippelt Molnár István, az egyetemisták szakvezetője. - Változatlanul az a véleményem, hogy ellenfelünk megerősödött, amit az elmúlt fordulókban az élcsapatok ellen bizonyítottak is. Ha nincsenek a sérülések és betegségek a Pápánál, akkor még sikeresebb évet zárhatnának.

- Éppen megyei riválisuknál biztosíthatnák be helyüket az élcsoportban.

- Ezzel tisztában vagyunk és ennek megfelelően küzdünk. Sajnos vannak kisebb problémáink, Pataki Zoltán például egész héten nem edzett. Ettől függetlenül számunkra csak a győzelem elfogadható eredmény.

- Gondolom, Pápán is sokan megállították, hogy faggassák a meccsről.

- Tavaly év vége óta valóban sok időt töltök a városban. Különleges helyzet ez, de hasonló volt, amikor az Egerrel játszottunk, ahová szintén kötődöm. Ez nem befolyásolja a történéseket, nagyon remélem, hogy a sportág nagyszerű hírverése lesz a két megyei csapat presztízsderbije.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!