Sport

2010.05.28. 15:44

Kosarasbúcsú idegen pályán

Veszprém, Pápa - Az utolsó fordulót rendezik az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság nyugati csoportjában. Mindkét Veszprém megyei alakulat idegenben fejezi be a szezont.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC Hódmezővásárhelyen búcsúzik a bajnoki sorozattól. Hazai pályán a rájátszás legnagyobb különbségű győzelmét aratta a VESC, hiszen 107:68-ra nyert. Ugyanakkor az alföldiek az 1-8. helyért eddig egyetlen sikert értek el.

- Az eddigi problémák mellé újabbak is jöttek - kezdte Molnár István, az egyetemisták mestere. - Mérész és Kiskós sérülése után Nagy sem tud pályára lépni.
 
- Ha nyernek, előre léphetnek a negyedik helyre.

- Valószínű, hogy a már bajnok Szeged hazai pályán legyőzi a Nagykanizsát, és akkor mi eggyel feljebb csúszhatunk, de a vásárhelyieket nem szabad lebecsülni.
 
- Az biztos, hogy kettővel többen lesznek, mint Veszprémben.

Böszörményi és Czibere is ott lesz a pályán, szerintem ők az esélyesebbek. Most az derül ki, hogy fejben és lélekben tudunk-e úgy teljesíteni, hogy abból a maximum jöjjön ki. Amelyik csapat jobban akarja, az fogja megszerezni a győzelmet. Nagyon remélem, hogy mi leszünk azok.

A Pápa-Damla KC az ötödik a 9-16. helyért a rájátszásban. Szombaton Nagykállón lesz fellépésük, őket Pápán 86:76-ra győzték le.

- Be vagyunk betonozva az ötödik helyen - kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Ezért is bosszant a legutóbbi vereség a Bajától, hiszen ha ott nyerünk, akár még a második helyre is felléphettünk volna. Így marad a tisztes helytállás.
 
- Meg 900 kilométer.

- Tény, hogy az út nehezíti a feltételeket. Egyébként két éve már játszottunk Nagykállón. Akkor 77 százalékosan dobtuk a hárompontosokat, száz pont felett teljesítettünk, mégis kikaptunk. Furcsa körülmények voltak, az biztos.
 
- Most mi az elvárás?

- Szeretnénk nyerni, de alap, hogy minden játékosunk küzdőtérre léphessen. Ez a meccs a végeredményt már nem befolyásolja, de az utolsó mérkőzés lesz, tehát kötelességünk a tisztes búcsú.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!