Sport

2010.05.19. 14:35

Taroltak az Assok

Balatonfüred - A 2010-es vitorlás-évadnyitót többtestű hajó, a Hortobágyi Gábor kormányozta katamarán, a Marström nyerte.

B. Virág Rita

Százhuszonöt hajó nevezett be az idei évadnyitóra, az Impuls Leasing Nagydíjra, ám a zord és viharos időjárás miatt csak kilencven egység fejezte be a küzdelmeket.

A Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred útvonalon kialakított túraversenyt a riasztó meteorológiai előrejelzések ellenére nem fújta le a Magyar Vitorlás Szövetség, így embert próbáló küzdelem jellemezte a megméretést.

Huszonhárom hajóosztály várta a rajtot. A viadal alatt végig 20-22 csomós szél fújt, és a 26-30 csomós befújások igen komolyan megnehezítették a résztvevők dolgát. Többtestű hajókkal is lehetett nevezni, és természetesen ahogy várható volt az abszolút versenyt a katamaránnal kiálló fűzfői Hortobágyi Gábor nyerte.

Az Assoknak nagyon feküdt a viharos, erős szél, nem csoda, ha az első tízben négy ilyen típusú hajó végzett. A dobogó második fokára az FMC Consulting nevű Assoval Paksi Álmos (TVK) állhatott fel, míg a harmadik helyre az Avatar ért be Gyenese Balázs (BYC) vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!