Sport

2010.06.11. 04:00

Jóóó reggelt, Afrikaaa!

Ahogyan a 80-as évek egyik slágerfilmjében tette Robin Williams, úgy kiálthatta ma világgá több millió ember a Földön a reggeli felkeléskor a várva várt labdarúgó világbajnokság üdvözlését.

Horváth Gábor

Biztos vagyok benne, hogy kizárólag háborúk és olimpiák válthatnak ki olyan hatalmas érdeklődést, amely a futball vbket előzi és övezi. Egyszerűen nincs kivétel, valamilyen szinten mindenkit érdekel a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb sporteseménye.

Álljon itt például egy bénácska találós kérdés: Mi a közös egy áruházi rakodóban, egy négygyerekes családanyában, egy autópályamérnökben, egy nyugdíjas buszsofőrben, egy frissen érettségizett diáklányban és egy klasszikus futballőrültben? Valószínűleg az ég egy adta világon semmi.

Kivéve a következő egy hónapot, amely alatt, képregények főhőseihez hasonlóan, mindegyikük átlényegül az utóbbivá, felveszi annak főbb vonásait, miközben természetesen megtartja saját jellemző tulajdonságait is.

A futball óriásünnepe korra és nemre való tekintet nélkül szórakoztat, kikapcsol, dühít és nevettet, ellazzít, vagy feszültté tesz. Legyeszerűsítve: megérint. Hatása alól szinte lehetetlen bárkinek is kivonni magát, hiszen egy hónapig a futballról szól minden.

A világbajnokságok történetében idén új fejezet kezdődik, a sportág legjobbjai mától Dél-Afrikában adnak randevút egymásnak. A nagy össztársadalmi egyesülést szerkesztőségünk is leképezi, lelkes kollégáink az újságban és annak online híroldalán megjelenő hírek mellett egy internetes naplóban is nyomon követik a vb eseményeit. Szurkolóként. Már mindegyik nagy csapat és mellettük Észak-Korea (sok sikert Tremmer kolléga!) is gazdára talált, így várva várjuk a kezdő sípszót, amikor igazi drukkerként csaphatunk billentyűzetbe és a napi tippelésbe. Győzzön a jobbik! A vb-n is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!