Sport

2010.07.15. 15:40

Világbajnok köszöntése

Veszprém, Balatonfüred - A Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttesből a nemrégiben főiskolás világbajnokságot nyert tagokat köszöntötték csütörtökön.

B. Virág Rita

Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora fogadta tegnap Szöllősi Bencét, a nyíregyházi főiskolás kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapat játékosát, aki az egyetem ötödéves műszaki menedzser hallgatója.

A Balatonfüredi KSE NB I-es alakulat irányító-átlövője dedikált magyar válogatott mezt ajándékozott a rektornak, míg az intézmény első embere egyetemi ajándékokkal lepte meg a nagyszerű sportembert.

Ugyancsak csütörtökön köszöntötte Balatonfüred polgármestere, dr. Bóka István is a három világbajnok füredit, a fent már említett Szöllősi Bencét, Szabó Tamás kapust, valamint Bene Tamás technikai vezetőt.

A város első embere elismerően szólt a fiatalok teljesítményéről, és az is kiderült, hogy a főiskolás világbajnoki cím az eddigi legnagyobb balatonfüredi nemzetközi siker a kézilabda sportágban.

Érdekesség, hogy Bene Tamás, aki technikai vezetőként segítette a válogatott munkáját, korábban játékosként, persze akkor még nem fürediként, ugyancsak főiskolás világbajnok volt. A köszöntés baráti beszélgetéssel és fogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!