Sport

2010.08.24. 15:21

A nők is megkezdték - A Sümegen megszűnt csapat Dabroncra költözött

Ajka, Sümeg, Veszprém - A Veszprémi Egyetem SC NB I-es női röplabda-együttese, valamint az ARC RSE NB II-es alakulata is megkezdte a felkészülést. Sümegen ideiglenesen megszűnt a női szakosztály, az NB II-es gárda Dabronc-Marcalvölgye SE néven indulna a második vonalban.

B. Virág Rita

Megyénk három NB-s női röplabda-együttese közül a legmagasabban rangsorolt Veszprémi Egyetem SC körül van a legnagyobb csend. Oláh János csapata csupán egy helyütt változott a nyáron: az extraligás Békéscsaba gárdájához igazolt a fiatal és tehetséges center, Jezerniczky Tímea.

- Jezerniczkyn kívül mindenkit sikerült itt tartani, aminek nagyon örülünk - hangsúlyozta Oláh János, veszprémi szakvezető. Hétfőn indult el a munka, az egyetem kezdetéig napi két edzéssel készülünk. Szeptember 11-én rendezik meg a hagyományos Balaton-kupát, amelyen részt veszünk, és lehet, hogy a nagy sportágválasztón is szerepet válallunk. Úgy tervezem, néhány edzőmeccset is játszunk még, de ezekről pontos információim nincsenek. Szeretnénk erőnlétileg mihamarább összeszedni magunkat és utána koncentrálhatunk a taktikai, technikai feladatokra is. Szeptember végén rajtol el a bajnoki pontvadászat, addig még nagyon sok a teendőnk - húzta alá a szakember.

Az NB II-es ARC RSE-nél a legfontosabb változás az, hogy Nimsz Katalin edző helyét Berki Zsanett vette át. A korábban az extraligában és az NB I-ben is megfordult játékos elmondta, legfontosabb feladata, hogy a helyi nevelésű fiatalokat beépítse a csapatba és minél több szereplési lehetőséget biztosítson a számukra.

- Egyetlen új igazolásról tudok beszámolni, az ifjú Pajor Katalin Veszprémből érkezett hozzánk. Hétfőn edzésbe álltunk, kőkemény felkészülést tervezek, hiszen szeretnénk az NB II-es bajnokságban újra dobogóra állni - fogalmazott az ajkai tréner. Berki Zsanett arról is szólt, hogy játékos-edzőként végzi a feladatát.

- Nagyon örülök az új kihívásnak. Szeretnék fiatal csikócsapatunkból minél többet kihozni. Úgy vélem, az új felállás mindannyiunk számára komoly kihívás.

- A Sümeg RE NB II-es női csapata ideiglenesen megszűnt - tájékoztatta lapunkat Rédei János, a Sümeg RE egyik vezetője. - A társaság azonban együtt maradt és reményeink szerint el is indulhat az NB II-es bajnokságban Dabronc-Marcalvölgye SE néven. A Magyar Röplabda Szövetségnek erről már szándéknyilatkozatot küldtünk, bízunk a pozitív elbírálásban - emelte ki Rédei János. Megtudtuk még, hogy a felnőtteket továbbra is Petre Eduard készíti fel, a juniorok edzője pedig Badacsonyi Győző lesz. A nagyok Sümegen, a fiatalok Dabroncon gyakorolnak majd.   

 

A Company VRC extraligás férfi röplabda-együttese szerdán és csütörtökön a Dunaferr-kupán vesz részt Dunaújvárosban.

Nyári Sándor legénysége a felkészülési tornán a házigazdákon kívül a Kecskeméttel és a Kazincbarcikával vívhat meg a trófeáért.

A helyezések sorsa körmérkőzés után dől majd el, és valamennyi találkozó három nyert játszmáig tart majd.

Szerdán 16 órakor kezdi a szereplést a VRC akkor a Dunaferrel meccsel, majd másnap 11 órakor tartják a Company-Kecskemét, 15 órakor pedig a Kazincbarcika-Company derbit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!