Sport

2010.08.02. 11:17

Egervári kerete Anglia ellen: Gera ott van, Torghelle nincs

A várakozásoknak megfelelően Gera Zoltán ott van Egervári Sándornak, a magyar labdarúgó-válogatott július végén kinevezett szövetségi kapitányának hétfőn kihirdetett keretében, a korábbi stabil csapattag Torghelle Sándor azonban ezúttal nem kapott meghívót.

MTI

A csapat jövő szerdán, a Wembley Stadionban játszik majd barátságos mérkőzést a házigazda angolokkal. A találkozó - a hazai szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői tájékoztatása szerint - magyar idő szerint 21 órakor kezdődik majd.

A tavalyi, U20-as vb-n bronzérmes együttesből Koman Vladimir kapott meghívót, rajta kívül Elek Ákos a másik futballista, aki még szerepelhetne az Eb-selejtezőre készülő olimpiai együttesben, ám már a felnőttek között kaphat bizonyítási lehetőséget. Az NB I-es játékosok közül Lipták Zoltán első alkalommal juthat szerephez a nemzeti együttesben, de Vermes Krisztián és Komlósi Ádám sem volt az utóbbi időben kerettag.

"A legtöbb bajnokság még nem kezdődött el, így ezúttal elsősorban nem a formák, hanem a pillanatnyi felkészültség alapján alakítottam ki a Londonba utazó keretet – mondta az mlsz.hu-nak Egervári.

– Tekintettel kellett lennem arra is, hogy az U21-es csapat ugyanazon a napon létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Boszniában, és ezért Koman és Elek kivételével néhány olyan játékos, akire számítanék, Róth Antal keretében szerepel. Ahogy korábban is említettem, szeretnék a válogatott körül versenyhelyzetet teremteni, ezért a magyar bajnokságban jól szereplő, és már jó formában lévő labdarúgókat is meghívtam. Ilyen például Komlósi Ádám, aki fegyelmezettsége, remek védőmunkája révén megnyugtató megoldás lehet hátul, ezt a BL-mérkőzéseken is bizonyította, Czvitkovics Péter, aki az elmúlt egy évben remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, valamint Lipták Zoltán, aki a nyár eddigi mérkőzésein meggyőzően futballozott. Bizonyára feltűnő Torghelle kimaradása, ennek az az oka, hogy Gera visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretnék alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak. Szalai Ádám és Kádár Tamás sérültek, ezért nem szerepelnek a keretben."

A magyar válogatott kerete:
    Kapusok:
Király Gábor (1860 München)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)
    Védők:
Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz)
Vermes Krisztián (Újpest FC)
Lipták Zoltán (Videoton)
Juhász Roland (Anderlecht)
Komlósi Ádám (DVSC-TEVA)
Vanczák Vilmos (FC Sion)
    Középpályások:
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Elek Ákos (Videoton)
Tóth Balázs (Genk)
Buzsáky Ákos (Queen,s Park Rangers)
Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Huszti Szabolcs (FC Zenit)
Koman Vladimir (Sampdoria)
    Támadók:
Gera Zoltán (Fulham)
Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Rudolf Gergely (Genoa)
Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!