Sport

2010.08.04. 10:22

Sportlövő-vb - Sidi Péter aranyérmes összetettben

Budapest - Sidi Péter aranyérmet szerzett a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában a müncheni sportlövő-világbajnokság szerdai versenynapján.

MTI

A komáromi lövő már az alapversenyt is az élen zárta 1178 körrel, a fináléban pedig 97,6 kört ért el, így 1275,6 körös teljesítménnyel lett világbajnok, 1,4 körrel megelőzve a második dél-koreai Han Dzsin Szeopot. A harmadik helyen a szerb Nemanja Mirosavljev (1273,3) végzett.

A tavaly a világ legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidi a müncheni világbajnokságon egyedüliként mindhárom olimpiai puskás számban fináléba jutott, szombaton légpuskában ezüstérmes lett, míg hétfőn a kisöbű sportpuska fekvő versenyében negyedik volt.

A 31 éves sportoló már szombati eredményével olimpiai kvótát szerzett.

 

Korábban:

München - Sidi Péter tartja kiváló formáját a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, melynek szerdai napján első helyen jutott be a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett viadalának döntőjében.

A vb-n eddig is remekül szerepelt, légpuskában ezüstérmes, fekvőben pedig negyedik komáromi sportoló Európa-bajnoki címvédőhöz méltóan lőtt az összetett alapversenyében, fekvő, álló és térdelő testhelyzetben is remekül célzott, és kiemelkedő, 1178 körös eredménnyel zárt az első helyen.

A tavalyi évben a világ legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidi kiváló helyzetből várhatja a 12:45 órakor kezdődő finálét, ugyanis a második helyen álló dél-koreai Han Dzsin Szeop 1176, míg a harmadik szerb Nemanja Mirosavljev 1174 kört ért el a 3x40 lövés során.

Ebben a számban 119 lövő nevezett, s a keddi selejtező után 70-en léphettek lőállásba szerdán. A másik két magyar, Jákó Csaba és Hári Péter nem tudta kvalifikálni magát a szerdai versenybe.

Az összetettben öt olimpiai kvóta talál gazdára Münchenben, ám Sidi már nem szerezhet újabbat, mivel rögtön az első számban, a szombati légpuskában megkaparintott egyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!